Йоанна Драгнева: Лео е страхотен актьор и снимките на "100 неща" бяха голям купон!

Pinterest LinkedIn +

Поп певицата Йоанна Драгнева пред Avtora.com за новата й песен "100 неща" с участието на Лео, музикотерапията, новите проекти и още...

Avtora.com: Здравей, преди всичко - Йоанна, Йоанна Драгнева или Joanna Dark? Как предпочиташ?

Йоанна Драгнева: За да няма объркани – Йоанна Драгнева.

.: Излезе видеото към най-новия ти сингъл "100 Неща" с участието на Лео. Как се стигна до тази колаборация? Защо избра да запишеш парче точно с Лео? Разкажи ни кой стои зад реализацията на клипа.

Йоанна Драгнева: Идеята за дуета дойде спонтанно при гостуването ми в готварското предаването на Лео. Без да се бавим много записахме парчето, което всъщност е по моя идея.

Автор на музиката е Васил Пармаков, нашумял със саундтрака към сериала "Столичани в повече". За аранжимента и мастеринга се е доверих на DJ Rossko, с който бяхме част от Deep Zone Project през най-силния им период.

За реализацията на видеото се оставихме изцяло в ръцете на Петър Петков - Ghettoman и Данаил Щърбанов, които много се постараха. Както виждате, видеото е много цветно, зареждащо с положително настроение и да си признаем много се забавлявахме по време на снимките.

Лео е страхотен актьор и за мен беше трудно да остана сериозна, така че през по-голямата част от кадрите се заливам от смях.


.: Слушаш ли български хип-хоп? Имаш ли любим български рапър?

Йоанна Драгнева: Имам поглед над това какво се случва на българската хип-хоп сцена. Забелязвам, че има много млади и талантливи рапъри, което е добре.

.: В този дух... Доколкото имаме информация имаш връзка с Ghettoman от Хората от Гетото...

Йоанна Драгнева: Е, аз не обичам много да разказвам за личния си живот...

.: И все пак как се отразява това на музикалните ви кариери? Лесно ли съжителстват под един покрив рапър и поп звезда?

Йоанна Драгнева: Аз мисля, че ако двама души се разбират и се обичат, не е от особено значение това, с което се занимават. А ако случайно са в една област - още по-добре.

.: Ти си магистър по музикотерапия. Разкажи ни повече за тази специалност - защо се насочи към нея и с това ли искаш да се занимаваш в бъдеще?

Йоанна Драгнева: За музикотерапията не може да се разкаже с две думи. Това е познание, което се развива цял живот.

Но най-общо казано е, че чрез средствата на музиката може да се влияе положително върху всеки и всичко. Всъщност затова се насочих към такъв вид терапия, защото искам да бъда полезна и да помагам на другите.

.: През 2012 година българската музика изживя изключителен възход - кое парче от всички излезли в ефира ти беше най-любимо? И изобщо - как ще коментираш тази благоприятна тенденция?

Йоанна Драгнева: Определено 2012-та беше силна за БГ музиката. Много се радвам на труда и успеха на всеки изпълнител, повечето, разбира се, са мои приятели.

Имаше доста силни парчета, които поставиха една добра основа за развитие на поп сцената и през следващата година.

.: Не можем да не те попитаме и за Deep Zone - какво ще кажеш развитието на групата с новата вокалистка Надя?

Йоанна Драгнева: Честно казано, не ми остава време да наблюдавам. В момента съм съсредоточена изцяло върху моя музикален път, а и това там е един друг живот...

.: Каква музика слушаш напоследък? Кои са предпочитаните от теб артисти тези дни?

Йоанна Драгнева: Мога да кажа, че за мен музиката на Стинг е непреходна... Но, разбира се, слушам и много поп, R&B, също така и голяма част от вниманието ми е насочено към класическата музика.


.: Разкажи ни как минава един твой ден...

Йоанна Драгнева: Ооо, всеки ден е различен. Но това, което ги обединява, е, че постоянно съм доста ангажирана и преминавам от задача в задача, при това все различни. Получава се така, че нямам много време за себе си.

.: Как обичаш да разпускаш в свободното си време?

Йоанна Драгнева: Много обичам да си почивам вкъщи. Там се чувствам най-удобно и съм си изградила мой малък рай. Разбира се, когато имам малко повечко време, обичам и да пътувам надалече.

.: В тази връзка - наскоро се завърна от Чикаго - за първи път ли посещаваш САЩ и какво от пътуването ти остави в теб най-незабравим спомен? Обмисляла ли си някога възможността да напуснеш България и да заживееш някъде друга по света?

Йоанна Драгнева: Пътувала съм много пъти, не само до Чикаго, а на други места в Америка. Имам много приятели, които се устроиха там, също така и роднини.

Винаги имам страхотни преживявания, може би защото сме отново заедно и всяко гостуване остава незабравимо!

А дали съм обмисляла да напусна България – наистина има моменти, в които ми се иска положението в България да беше малко по-добро...

.: След "100 Неща" какво ти предстои? Какво да очакват феновете ти от теб?

Йоанна Драгнева: След като с DJ Rossko стартирахме новия ни проект, ни предстоят, разбира се, много клубни изяви, партита и все хубави неща! Подготвили сме чисто нов репертоар и работим върху нови песни, които предстои да съберем в албум.


Сподели.