INXS влизат в студио

Pinterest LinkedIn +


От 1997 до днес INXS не са записвали цял албум. Тогава почина техният фронтмен/вокал Майкъл Хъчънс Michael Hutchence. Тази година останалите музиканти от групата пожелаха както да намерят негов заместник, така и да издадат албум и да направят турне. По всичко личи, че ще успеят.

Името му е Джейсън Дийн Форчън (Jason Dean Fortune), от Канада е, на 31, и наистина е късметлия (fortune - късмет, успех). Защото постигна детската си мечта да стане член на култовата австралийска група чрез риалити шоу. През "Rockstar: INXS" - шоуто на CBS, чрез което на принципа на елиминациите, познати от Star Academy, трябваше да бъде избран новият вокалист на групата, минаха общо 15 участника от 6 континента, различна възраст и пол. Форчън стигна до полуфинал с още двама кандидати - все мъже над 30. Всички 8 момичета отпаднаха на по-ранен етап.

Джейсън, или Джей Ди, бе обявен за победител във вторник (20 септ.) вечерта в телевизионен ефир. "Да кажа, че се сбъдна моя мечта, ще бъде меко.", е първата му реакция. "INXS ми оказваха силно музикално влияние, докато пораствах. Слушах песните им и се чудех какво ли би било да бъда в тази банда. Това, че ме избраха за техен нов вокалист направо е зашеметяващо.".

Не толкова щастливи от търсенето на заместник на Хъчънс и то чрез ТВ шоу бяха много от верните фенове на групата. Специално за тях неговите колеги декларираха, че той няма да бъде изместен, че не търсят човек, който да заеме мястото му.

"Джей Ди ще донесе на живите ни изяви известна спонтанност - той има такава страна. Освен това той едновременно притежава качествата на звезда, които ние търсехме и е вдъхновен автор на текстове. Смятам, че с нас ще израстне на всички нива. Сега отново сме истинска група", казал е китаристът на INXS Тим Фарис (Tim Farriss).

Новият албум на INXS трябва да излезе на 29 ноември 2005 г. Той ще се яви наследник на "Elegantly Wasted" (1997). След този албум групата не престана да съществува - тя смени няколко временни вокалисти, сред които Терънс Трент Дарби (Terence Trent D'Arby).


 

Сподели.