INXS тръгнаха на световно турне с новия си вокал

Pinterest LinkedIn +

На 18 януари, австралийските легенди INXS тръгнаха на световно турне, за да представят новия си албум, “Switch” и новия си певец, канадеца Джей Ди Форчън (JD Fortune).

Засега на официалния сайт на групата, www.inxs.com, има дати само за северноамериканската част от турнето, но се очаква тази година да дойдат и в Европа.

Според канадската преса, албумът, който излезе в края на ноември миналата година се продава много добре, а билети за концертите вече трудно се намират.

“Switch” е първият албум за групата от смъртта на харизматичния им фронтмен Майкъл Хътчънс (Michael Hutchence) през 1997 г., като се смяташе че тя ще сложи край на кариерата на групата.

Миналата година, обаче, INXS си избраха нов вокалист и записаха с него нов албум. Форчън, който признава че е огромен фен на групата, победи 14 други кандидати в риалити шоуто Rock Star: INXS, излъчено в САЩ и Австралия.

В интервю за Интернет портала Canada.com, Форчън каза, че въпреки, че се старае максимално да наподобява сценичното поведение и стила на покойния Хътчънс, останалите членове на  INXS са му дали пълна свобода да бъде себе си.

“Не само че ми позволяват да бъда себе си, а и ме карат да се чувствам добре за това”, казва той в интервю за сайта в навечерието на първия концерт. В интервю за друга канадска медия, The London Free Press, Форчън признава, че е адски нервен преди концерта. “Това е уникално преживяване”, допълва фронтменът.

Сподели.