“Invincible” заплашва с хеттрик щатския боксофис

Pinterest LinkedIn +

За втора поредна седмица футболната драма “Invincible” остана на върха в седмичния американски боксофис. Главните герои в лентата са Mark Wahlberg, Greg Kinnear и Elizabeth Banks.

Режисурата е дело на дебютанта Ericson Core, който пък е работил със сценариста Brat Gann, за когото филмът също е първи за Холивуд. Двамата са разполагали с 35 млн. долара да осъществят спортната драма, която проследява житейския път на вманиачения фен на отбора по американски футбол “Eagles”. След като животът на Винс Папейл се променя безвъзвратно той решава да се посвети на любовта си към играта и да осъществи детските си мечти. Жена му го зарязва, уволняват го от работата му като барман и той отива да тества късмета си,  като пробен играч в любимия си отбор. 

Премиерният  високоскоростен екшън “Crank”, със звездата Jason Statham, не успя да влезе на първото място и застана под номер две. Продукцията е дело на режисьорския тандем Mark Neveldine и Bryan Taylor, като и за двамата това е дебютен филм зад камерата. Действието в лентата е супердинамично, защото на главния герой му е инжектирана отрова в кръвта и му остават само няколко часа живот. За да оцелее, той трябва да поддържа високо нивото на адреналина в кръвта си, докато намери противоотрова. Персонажът на Statham, Чев, е наемен убиец, които е решил да се откаже от бизнеса, но шефовете му са на друго мнение. Скоро в центъра на Лос Анджелис преминава истински “кървав ураган”, когато Чев започва да убива всеки замесен, дори и косвено, в отравянето му. В поддържащия каст са актьорите Amy Smart и Jose Pablo Cantillo.

“The Wicker Man” е новият филм с участието на Nicholas Cage. Освен неговото име, в каста се открояват и тези на актрисите Ellen Burstyn и Leelee Sobieski. Режисьор и сценарист на филма е Neil LaBute, който е направил римейк на едноименната лента от 1973 г. В сценария на мистъри-трилъра става дума за шериф от малък град, който се заема със случая да открие истината за изчезването на малко момиче. Трагедията се случва с детето и нейната майка и предизвиква общественото внимание. Следите го завеждат до остров, където нещо не е наред. Там живеят странни хора, които са се обособили като затворено общество и вършат необичайни неща. Изненадата идва, когато момичето се появява, но разследването вече е придобило друга посока.

Четвъртото място е за трагикомедията “Little Miss Sunshine”, която придобива все по-голяма популярност независимо, че премиерата й беше преди месец и половина. Необичайната история е дело на семейството Jonathan Dayton и Valerie Faris, които са режисьори на филма. В него дядо-наркоман, чичо-гей, мълчаливият брат на малката Олив и нейните родители пътуват заедно в каравана за детски конкурс в Калифорния. Целта им е да закарат Олив на състезанието, но по време на пътешествието им се случват множество непредвидени неща. Основните персонажи в лентата се изпълняват от актьорите Greg Kinnear, Alan Arkin, Steve Carell и Abigail Breslin.

Премиерата на “The Illusionist” със участието на Edward Norton, Jessica Biel, Rufus Sewell и Paul Giamatti, беше преди две седмици, но филма едва сега набира скорост. Причина за това е, че мистъри драмата се излъчва едва в 970 щатски киносалона и това ограничава по-широката публика. Neil Burger е режисьор и сценарист на продукцията, която ни връща в началото на миналия век във Виена. Там известният илюзионист Айзенхайм е влюбен в знатна дама, която ще се жени за принц Леополд. За да си я върне и да предотврати женитбата, той използва всичкия си арсенал от магически знания. Това довежда до непредвидими последствия, дори и без неговата пряка намеса.

Бавно надолу, до шестата позиция, пада абсолютният фаворит на зрителите в последните седмици “Tallatega Nights: The Ballad of Ricky Bobby”. Спортната комедия проследява дългогодишното “господство” на двамата пилоти Боби и Коул в автомобилното състезание NASCAR. Приятели, и работейки в един отбор, те са вечните първи и втори, но това е на път да се промени, когато се появява сериозен претендент за първото място. Това е френски пилот от европейската Формула 1, който е на мнение, че тяхното време вече е минало. Режисьор и сценарист на скоростната комедия е Adam McKay, а в продукцията участват Will Ferrell, John C. Reilly, Gary Cole и Michael Clark Dunkan.

Анимацията “Barnyard: The Original Party Animals” на сценариста и режисьор Steve Oedekerk този уикенд се качва с три места нагоре, след като миналата седмица беше на десетата позиция. Забавната комедия изплати вложенията си и до момента има инкасирани 11 млн. долара печалба. Това се дължи на работата на екипа на лентата, който е разказал по възможно най-забавния начин за живота на домашните животни в една ферма. Там всичко е подредено до момента, в който свободолюбивата крава Отис не взима нещата в свои ръце. Веселбата започва, когато стопаните оставят за известно време фермата без надзор. Проблемите обаче не закъсняват, защото хитрите хищници в района също решават да се възползват от ситуацията. И на Отис, по принуда, се налага да стане лидер на отбраната.

“World Trade Center” на режисьора Oliver Stone е позициониран на осмото място. Независимо че очакванията за по-висок  зрителски интерес от страна на продуцентите не се оправдаха, филмът вече месец стои в челните позиции. Имената на актьорите Nicholas Cage, Maria Bello и Michael Pena привличат допълнително вниманието, което е насочено главно към трагедията, разиграла се на 11 септември 2001 г. в Ню Йорк. На целия този фон двама полицаи се борят да спасят живота на хората “заседнали” в рушащите се небостъргачи. В един момент те попадат на тяхното място и самите те трябва да оцелеят под тоновете бетон и стъкла. За написването на сценария, дебютантката Andrea Berloff е ползвала книгата на единия от истинските полицаи, описан във филма.

Тийнеджърската комедия “Accepted” за две седмици изплати вложенията си и вече е на печалба от 5 млн. долара. Steve Pink е режисьор на филма, за когото това е дебют в голямото кино. Лентата се излъчва в 2800 киносалона и въпреки липсата на известни имена на афиша държи стабилен интерес. Интригата в сценария започва, когато младият Гейнс не е приет в нито един от колежите, в които е кандидатствал. В желанието си да не разочарова родителите си, той “основава” собствено учебно заведение, в което започва да учи с подобни неудачници като него. Без да очаква, нареченият от него “Южен технологичен институт” придобива все по-голяма популярност и става желано място за обучение от много млади хора. 

Последното, десето място този уикенд, е за музикалната драма “Step Up”. Персонажите на актьорите Channing Tatum и Jenna Dewan са танцова двойка, която се събира по неволно стечение на обстоятелствата. Той е осъден да извърши общественополезен труд в елитно училище по танци, заради проблеми със закона. Там се среща със балерината Нора, която отчаяно си търси партньор. Забелязала колко е пластичен Тайлър, тя започва да го обучава, като междувременно между тях се завързва интимна връзка. Хореографията в лентата е дело на Anne Fletcher, която дълги години се е занимавала само с това, а сега е и режисьорка на филма.

Боксофис класация на Северна Америка за периода 1 – 3 септември:

 Заглавие

Бюджет

Приходи до момента

1. “Invincible”

35 $ млн.

35 $ млн.

2. “Crank”

15 $ млн.

10 $ млн.

3. “The Wicker Man”

40 $ млн.

9 $ млн.

4. “Little Miss Sunshine”

8 $ млн.

34 $ млн.

5.“The Illusionist”

17 $ млн.

10 $ млн.

6. “Tallatega Nights:
The Ballad of Ricky Bobby”

72 $ млн.

137 $ млн.

7. “ Barnyard:
The Original Party Animals”

51 $ млн.

62 $ млн.

8. “World Trade Center”

65 $ млн.

62 $ млн.

9. “Accepted”

20 $ млн.

28$ млн.

10. “Step Up”

20 $ млн.

57 $ млн.

Сподели.