Интервю с John Bush (ANTHRAX)

Pinterest LinkedIn +

Благодарение на подкрепата ММ в лицето на предаването "Фрактура" и в частност на великолепния му водещ Васил Катинчаров, имаме удоволствието да ви представим едно интервю със John Bush от Anthrax броени дни преди концерта им в София.

:. Здравей Джон, как си?

John: Аз съм добре, а ти как си?

:. Добре. Къде си в момента?

John: Аз съм си вкъщи - в Лос Анджелис. И тази вечер е последният ни концерт от американското ни турне.

:. Звучи страхотно. Искам специално да ви поздравя за вашият нов албум. Мисля, че е страхотен!

John: Благодаря ти, съгласен съм с теб.

:. Каква е разликата между новият ви албум и предишните?

John: Мисля, че новият ни албум е отражение на това, което ни се случва през последните няколко години. Това е запис, в който сме съхранили част от това време. В него сме запечатали музикалните си настроения и емоциите ни по това време. Според мен всеки албум трябва да бъде различен от предишния, защото отразява различен период от твоя живот.

:. Разкажи ми нещо повече за вашият нов китарист ROB COGGIANO.

John: Ами... той обича да си похапва. При това яде всякакви неща. Иначе е невероятен китарист, който вкара нова енергия в групата. Той е много музикален тип, а и при това се забавляваме много с него.

:. Защо сменихте звукозаписната си компания?

John: Ами... последните ни няколко албума все ги издаваха неподходящи компании. Сега обаче потърсихме компания, с която да се чувстваме добре. Да знаем, че си вършат работата и правят каквото трябва за албума ни. Мисля, че NUCLEAR BLAST са идеалния вариант за нас. Те са голям метъл лейбъл и се радвам, че работим заедно. С предишните издатели нещата не вървяха така добре.

:. Знам, че в момента снимате нов видеоклип към песента "SAFE HOME". Разкажи ми нещо повече за това.

John: Това е концертен клип, който заснехме в Чикаго. Доста е енергичен, с много движение на сцената. Плюс това във видеото има бекстейдж кадри, както и как записваме в студио. Мисля, че на феновете ще им е интересно да видят всичко това.

:. Чух, че и SUM 41 имат нещо общо с това?

John: Не... един от тях щеше да вземе участие във видеото, но в последствие не се получи.
Ето каква била истината.

:. Как реагираш, когато хората те сравняват с предишния вокалист на групата - JOEY BELADONNA?

John: Да, нормално е хората да правят такива сравнения. Но все пак аз съм в тази група от 11 години и за мен това вече е минало, аз не съм вече новият човек в групата. С него сме различни и като хора и като начин на пеене. Когато пея някои от старите песни - ми звучат добре, което значи, че Джоуи си е вършил работата добре. Надявам се и хората от България да се изкефят как пея старите песни.

:. Каква е разликата между американската и европейската публика?

John: Хората в Европа са малко по-емоционални. В Америка също се харесва хеви метъл или рок музика основно. Не знам защо, но европейските фенове са някак по-всеотдайни и въодушевени от музиката като цяло.

:. Какво е положението в днешно време с метъл музиката в Америка?

John: Отново започва да става популярен, ето STAIND например са номер едно, DEFTONES са номер две в класациите. METALLICA предстои да издадат страхотен албум. Хората харесват метъл музиката и продължават да си купуват такива албуми.

:. Има ли напоследък метъл група която да те впечатлява?

John: Да, харесвам QUEENS OF THE STONE AGE, THE DATSUNS. Те не са точно метъл, просто харесвам по-хардрок неща. Това са групите, които слушам напоследък.

:. Какъв тип музика слушаш в момента?

John: Много зависи от настроението ми. С жена ми понякога слушаме ориенталска етно музика, когато искам да слушам нещо бързо и размазващо - си пускам MOTORHEAD или някакъв метъл. Ако ми се слуша нещо спокойно, тогава си пускам джаз.

:. Освен музиката, имаш ли и някакви други интереси?

John: Харесва ми да чета книги, да гледам филми. Интересувам се какво се случва по света и затова всеки ден си купувам вестник. Обичам баскетбола, пътуванията.

:. Какъв тип филми харесваш?

John: Може би филми, които те карат да се замисляш.

:. Като "МАТРИЦАТА" например?

John: Не знам, не съм го гледал още.

:. Какво можем да очакваме от концерта на ANTHRAX в България?

John: Може да очаквате едно мощно, изпълнено с много енергия и настроение шоу.
(Звучи страхотно.)

:. Би ли ни казал какви песни ще свирите?

John: Ще се опитаме да изсвирим песни от всеки един наш албум. Не искам да обещавам или да разкривам твърде много. Нека това, което ще свирим да е изненада, но със сигурност ще има песни от всичките ни албуми.

:. В България имате много фенове, би ли казал нещо специално за тях?

John: Много сме развълнувани, че ще свирим за пръв път в България. Ще направим едно невероятно шоу и нямаме търпение да дойдем при вас. Така, че очаквайте ни, ще бъде голяма лудница!


интервюто е предоставено от предаването "Фрактура"
Сподели.