Интервю с Deep Zone Project

Pinterest LinkedIn +

В интервю с Дийп Зоун Проджект, излъчено в предаването "Радиоактивност" на радио NET, водещият Васко Катинчаров разговаря с Роско и Деян за новия им албум и множеството други проекти.
Вaско Катинчаров - Събрали сме се да говорим за новия ви албум, който е дебютен – “Влизам в теб” - той вече е факт. Може да бъде намерен по музикалните магазини и на други места.


Деян - Да наистина, той е факт, само че “другите места”, ще бъдат основните ни места за дистрибуция. Музикалните магазини ще бъдат “by the way”. Много пъти сме говорили с различни медии, че в момента в България има музикален пазар, макар и тесен, но истински магазини май няма, за съжаление, поради много фактори... Донякъде липсата на истински музикален пазар се дължи на това, че няма истинско и качествено предлагане на музика. Тъй като напоследък вече чуваме истинска българска музика от няколко групи и артисти, но предлагането не е на достатъчно качествено ниво, ние си спретнахме една нова схема на дистрибуция, която се надяваме ще проработи и ще е удобна най-вече за клиентите: нашият албум ще се разпространява изцяло във видеотеките. Оказа се, че в България има над 700 такива, а музикалните магазините са около 250. Решихме да изберем видеотеките за дистрибуция, там цената наистина може да бъде фиксирана, няма как да лавира или някой да си слага каквато си иска например.


.: Каква е цената?


Д - Албумът е 9.99 лв и тя наистина ще бъде строго фиксирана, защото всички видеотеки в България са в една мрежа, няма да споменаваме чия собственост са. Важното е, че работят добре и има наистина хубаво и качествено предлагане на интересни неща и страхотни нови филми. Нашият албум, който нескромно смятаме, че е един от най-качествените български музикални продукти, излизали някога, е редно да бъде по-близо до хората, на нормална цена, съобразена с икономическото положение в страната. Който харесва това което правим, ще има възможност да бъде собственик на наш албум.


.: Парчетата в диска са 16. Спомням си първия път, когато чух “I feel like” - беше много много отдавна. До момента, в който албумът излиза, не мина ли много време? Колко време работихте върху този албум?


Роско - “I feel like” присъства и в първия ни албум.

Д - Всъщност да, това не ни е дебютен албум. Дебютния се казваше “Ела изгрей”, излезе преди година и половина.


.: Колко трака имаше в дебютния албум?


Д - В продукцията, която направихме през 2000 и 2001г. имаше 5 парчета: “Ела изгрей”, “I feel like” + ремикс, “Мистика” с Нина Николина и “Walking people”.


.: Виждам , че част от песните ги има и в този албум – “Мистика”, “Ела изгрей”. Може ли да се каже, че в предишният е бил ЕР-албум?


Д - По-скоро да, може да се каже такова нещо...

Р - В момента са по-осъвременени версии, които са мислени от тази година...

Д - С по-актуално звучене. Всъщност това са ремикси и радиоверсии , а в предния албум бяхме вкарали дългите версии - ди джейските...

Р - ... което леко беше... грешка.

Д - Тогава разсъждавахме да издаваме предимно сингли, които да излизат на плочи и извън Бълагрия - нормално е да се предлагат дълги версии , в които има моменти за миксиране. Специално този албум може да се нарече нещо като “the best”, тъй-като включва и повечето от продукцията ни от предходния, но в новите версии – номални за слушане, а не за ди-джейска употреба.


.: Прави ми впечатление, че има 2 песни с Камен Воденичаров. Мислили ли сте за в бъдеще да продължавате с него?


Д - Да, ние с Камен сме много добри приятели, и за напред имаме общи идеи. Надяваме са да ги реализираме в скоро време, да бъдат готини и изцяло позитивни неща. В крайна сметка, ние се занимаваме с шоу – музиката ни е изкуство, творчество, и нашата цел е да забавлявамв хората, да ги караме да се чувстват по-добре, докосвайки се до това което сме направили.


.: Самият ти в интервю от преди няколко дни каза, че в момента работите върху проект - да направите едно от парчетата годно за италианския пазар. Ако можеш да разкажеш нещо повече за това?


Д - Парчето “Влизам в теб”, което направихме с Ая още преди 2 години стана наистина голям хит в България и има рекорден престой в бг топ 10. Наскоро получихме имейл от конкурса за денс продукция и денс музика Euro Dance / Италия/, където са го избрали да представя България през декември месец в Милано. Страшно много харесват парчето и веднага искаха да им изпратим целия албум. Той пътува в момента към Италия и се надяваме до 2-3 дни като пристигне да имаме вече точните условия за участие, регламента. Ние не знаехме, че са го избрали, и то е един малко странен вариант. Един конкурс събира такива песни и се обръща към различни хора да пратят продукцията си. Най-интересното е, че те са намерили нашата продукция в интернет, от там са прослушали Някои нови неща и са харесали “Влизам в теб” и искат с нея да участваме.


.: Да не стане догодина така (пожелавам ви го): Дийп Зоун Проджект - специални гости на Сан Ремо 2004... Откъде да знае човек?


Д - Нямаме нищо против. Мисля, че в Сан Ремо е малко по-естрадна схемата и се надявам, че по някакъв начин търсят по-модерното, по-актуално звучене. Истина е, че музиката наистина се преобрази - има много съвременен звук и се омесват какви ли не стилове... Рано или късно, в конкурси ще се търсят по-алтернативни музикални продукции.


.: Преди малко избрахте да пуснем парчето “Всяка неделя”. Мислили ли сте например, да направите версия на основната тема от прдаването “Бразди”?


Д - Към кого бихме адресирали тази музика, към тези които се занимават със селско стопанство? Идеятя с “Всяка неделя” беше, че съществува от 79г., ако се не лъжа, и обхваща много поколения, включително нашето. Ние сме израстнали с този сигнал, гледали сме още като малки “Розовата пантера Пинко” и “Събеседник по желание”... Де факто, идеята и концепцията на това парче е, освен че нищо не може да бие времето, вдъхва малко позитивизъм, просто всичко ще се оправи. Трябва да сме спокойни и търпеливи за да си извоюваме спокойствието, което сме имали тогава... Сложно стана за обяснение, много философско е казано. Надявам се, че горе-долу сте ме разбрали..


.: Това, което се разбра в последствие през изминалия месец е, че вече живеете в София, а по принцип сте от Варна. Каква ще бъде системата оттук нататък?


Д - Системета е малко сложна при нас, както винаги е била... Случая сме разрешили по следния начин: зимата ще сме в София, а лятото се връщаме, местейки нашето студио във Варна и така-цикъл; защото факт е, че да направиш сериозна реализация на това, което правиш е по-добре да си в София, както казват всички: “тука е всичко, тука е всеки...” . Затова ние решихме да направим този ход. Всъщност, още миналата година мислехме да го направим, сега наистина дойде времето и сме готови за това нещо. Имаме много интересни идеи и проекти, свързани с музиката и културата. Вече започнахме да работим по ремкси за различни артисти и композиции, аранжименти. Това са някои артисти, които ние продуцираме: Ая, на която правим нов албум, всъщност първи - дебютен албум. Имаме идея да направим един проект, който да бъде с българска фолклорна музика, само че мината през нашата призма, с повече електроника вкарана, да се омешат народни гласове и някои народни инструменти – гайди и подобни. В момента има много сериозна етно-вълна в целия свят и мислим, че за тях би било много интересно, както и за нас, да се чуе нещо такова подобно - българско. Не говоря за неща от рода на “Притурила се планината” на времето. Мислим, че е много хубав експеримент-добър и успешен, но не знам до каква степен е успял да се реализира в целия свят. Нашата идея е, чрез проекта, който ще започнем, да наложим българската фолклорна музика, със съвременно звучене - нашето виждане за такъв вид музика. Мислим, че ще се получи нещо готино и се надяваме да се получи.


.: Кой ще бъде новият клип, предполагам ще снимате още един от този албум? Към кое парче ще бъдеще?


Р - Най-вероятно на Без кофеин.


.: Отново песен с камен Во? Какава изненада, уважаеми слушатели!


Д - Освен това готвиме официален клип на Всяка неделя, тъй като това в момента, което върви по телевизита е концертна версия, която преди 2 месеца правихме в Варна в един клуб. Официалната версия по сценарий е със самото участие на Кеворк Кеворкян, в момента тече проучването по самия клип и се надявме в най-скоро време да започнем снимането му, тъй-като сценария е наистина убийствен, но не искам да го издавам сега.


.: Музиката е универсално нещо , мислили ли сте ако запишете албума изцяло на английски да се пробвате да го дистрибутиране в чужбина?


Д - Абсолютно, един от другите прооекти, с който сме се захванали, е английската версия на този албум, към която ще прибавим някои нови неща, които сме направили от времето на излизането на този албум досега и смятаме да го предложим на няколко големи международни музикални компании. Искаме да издадем няколко сингли на плочи, като тези парчета да влязат в клубове по цял свят. Също така една от нашите малки мечти и желания е клип на наше парче да се върти по МТV, което би било наистина страхотна реклама за нашата страна в който да се покажат плажовете ни, планините, жените ни не на послено място, защото те са наистина едни от най-красивите в света и ние много ги обичаме и ги целуваме сега по микрофона...В смисъл това да бъде нещо като реклама за България, но самите ние ще бъде много трудно да го направим сами, защото буквално ни трябва помоща на един цял народ


.: Може в клипа да снимате и “Модерния ляв”, feat. Ицето


Д - Ицо стоичков, да той е с много висок рейтинг в Испания и по целия свят. Той е едно от нещата, с които хората свързват, доколкото знам България... Както киселото мляко, но то стана малко изтъркано и много тревиално. Мисля че напоследък много чужденци ни свързват със страхотния климат, който има тук, страхотните природни дадености, страхотните плажове и пак, няма да пропусна, нашите красиви жени, които наистина са невероятни. Това са много големи плюсове, които са повече от киселото мляко


.: Добре момчета, аз ви благодаря за това гостуване, ако желаете нещо като за финал... Може и нищо да не кажете...албумът е на пазара, това е интересното ...и във видеотеките


Д - Да, видеотеките-това е нашият мини пазар. Просто ако желаете да чуете какво сме направили през всичките години на нашия диджейски музикален живот, заповядайте - той е ваш.


Интервюто е предоставено от: Toxity Records
Сподели.