Интервю с ЪПСУРТ

Pinterest LinkedIn +

На 10 май Ъпсурт, сензацията на българската хип-хоп сцена за 2005 г., ще се отправи на национално турне "Ъпсурт с Nescafe 3в1 на път” в седем града, заедно с четирима гост-музиканти. На 20 април Ъпсурт бяха кохедлайнери на голям концерт, съвместно с Ревю и Хиподил.

Шест месеца след суперуспешния си самостоятелен концерт преди няколко хиляди в Зимния дворец и на концерта през април с Ревю и Хиподил миналия месец, сега триото ще се развихри в двучасови шоута на сцените във Велико Търново, Русе, Варна, Сливен, Стара Загора, Бургас и Пловдив. Освен от "Quattro" – последният до момента албум на групата, в тях ще бъдат представени и парчета от предишните й албуми, както и най-новото парче на Ъпсурт – "Втора цедка", записано с участието на испанската хип-хоп звезда Мала Родригес.
 
Тази, 2006 година, е десетата от началото на кариерата на Ъпсурт. В началото на годината триото се сдоби с пет годишни музикални награди, отличаващи най-доброто от родната музикална сцена за изминалата 2005 г.
 

.: В албума на Мала песента ви "Втора цедка" на български ли ще остане или ще запишете испанска версия?
 
Ъпсурт: Ще влезе оригиналната версия – на български.
 
.: Какви са идеите около видеото към "Втора цедка"? На "Колега" няма ли да заснемете видеоклип?
 
Ъпсурт: На "Колега" вероятно няма да правим клип. В последните години не даваме много акъл на режисьорите на нашите клипове,понеже работим само с най-добрите. Ясно е, че няма да сме с булчински рокли и рокерии в новия клип.
 
.: Ицо, казваш, че изпитваш "истинско облекчение, че си отказал да участваш във "VIP Brother". ("И 50 хилки да ми бяха дали в ръката, пак нямаше да отида - то това е ебаси резила"). Преди да видиш за какво става дума каква беше причината да не приемеш? Само теб ли поканиха?
 
Ъпсурт: В тия предавания има мисии,които могат да те накарат тотално да луднеш. Това се прави,за да видят хората как реагираш в такива моменти. Например тая тайна инквизиция беше нещо супер грубо. Хората в къщата бяха като някакви опитни зайчета пред цяла България. Най-важното обаче е стойността на наградата за победителя. 200 000 е едно, а 50 000 - друго. Мисля, че не си струва тая излагация.
 
.: На кой от съквартирантите стискахте палци или си имахте различни фаворити?
 
Ъпсурт: Дичо го познаваме отдавна и сме приятели,затова и всички бяхме за него. Всеки обаче усети още на втората седмица кой ще победи. Константин абсолютно си заслужи първото място, защото показа, че е пичага и няма много общо с тъпотиите около попфолка.
 
.: Защо Галя от KariZма не е сред изпълнителите, които ще бъдат с вас по време на турнето?
 
Ъпсурт: Седнахме с продуцентите ни, обсъдихме варианти и избрахме този, който ще видят хората на турнето.
 
.: Турнето ли е начинът да отбележите десетата годишнина от създаването си?
 
Ъпсурт: Това е добър повод. След тия 5000 души в Зимния дворец през октомври,както и наскоро с Хиподил и Ревю, просто няма какво да се каже.
 
Ъпсурт в Зимния дворец Сн. Avtora.com
 
.: Коя година от изминалите 10 определяте като най-силна и значима за себе си?
 
Ъпсурт: Най-голям успех имахме през 2005-та, но хората, които ни слушат от 5-6 години помнят и други добри моменти.
 
.: Каква е обективната ви представа за "следващите 10 години на Ъпсурт"?
 
Ъпсурт: Ник'ва идея.
 
.: Едно от големите ви предишни турнета беше с D_2 - как ги намирате в новия им състав?
 
Ъпсурт: Те са група, която свири добре, а и новия певец е добър. Ако правят хубави песни, ще продължават да са успешни.
 
.: А виждате ли конкуренция в лицето на Дичо след хип-хоп старта на соловата му кариера и колаборацията му с музиканти като Бирата и Фичо?
 
Ъпсурт: Те правят много добри неща, защото ги кефи да ги правят. Дичо от години иска да се занимава с нещо подобно и със сигурност ще направят яки песни. Идеално е да се появяват повече хитове, така е най-добре за всички.
 
.: Хип-хоп сцената в България оредя. Защо според вас?
 
Ъпсурт: Просто трябват повече качествени неща и по-малко пъчене по медиите. Идеята на хип-хопа е, че той идва от истината и това би трябвало да го продава, а не медийният имидж или колата на певеца. Всеки се кефи на хубава кола и на яки мацки,
но все пак най-важни са песните.
 
.: Еминем изчерпа ли се, затова ли реши да "се пенсионира"? Каква музика слушате към днешна дата?
 
Ъпсурт: Има страшно много нови неща, но има и класики. Направо нямат изброяване, постоянно излизат нови, още по-добри. А Еминем си е в негов филм, много различен от нашия.
 
.: Виждате ли подобно нещо да се случи и на вас и имате ли пенсионно осигуряване?
 
Ъпсурт: Пенсионно осигуряване и каско на ноктите на краката.
 
Интервю: Avtora.com
Сподели.