Interscope показа вратата на Limp Bizkit, бандата става независима

Pinterest LinkedIn +

Шестият студиен албум на Limp Bizkit ще остане последният, издаден от Interscope, тъй като бандата и звукозаписният лейбъл, собственост на Universal Music Group, са приключили бизнес взаимоотношенията си след 15 съвместни години поради слабите продажби на записа.

Gold Cobra се появи в средата на юни 2011 година след многократни отлагания и цели шест години след петия студиен албум на Limp Bizkit - The Unquestionable Truth (Part 1).

Осъществен от оригиналния състав на групата, чийто последен рилийз бе Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water от 2000 г., Gold Cobra достигна до топ 3 в чартовете на Германия, Швейцария и Австрия, но в САЩ не успя да се изкачи отвъд 16-та позиция, на която дебютира.

Въпреки това, проектът оглави класацията на Billboard за хард рок албуми, записа второ място в тази за алтърнатив и трето – в рок чарта, като получи предимно положителни оценки от критиката (Metacritic рейтингът на заглавието е 53/100).

Дебютният албум на Limp Bizkit - Three Dollar Bill, Yall$, също стартира безславно в Billboard 200, но впоследствие прогресира и достигна 22-ро място благодарение на тур сериите на бандата в негова подкрепа и най-вече изявите й на Trail of Tears и Ozzfest.

Фронтменът на Limp Bizkit, Фред Дърст, потвърди информацията за разтрогването на договора на групата с Interscope в радио интервю, споделяйки задоволството си от факта, че вече са независими.

По неговите думи, Gold Cobra е албум, създаден от и за самите тях, за най-непоколебимите им фенове и определени хора от индустрията, а не "запис, чрез който да направим крачка в посока комерсиализирането ни и с който да взривим радио станциите.

В момента, в който го направихме, изобщо не бяхме на тази вълна. От известно време насам работим основно върху това да намерим посоката, в която да отведем Limp Bizkit, и най-после имаме независимостта, за да го сторим".

Още през март 2011 година Дърст разкри, че групата има записани не един, а два нови албума, първият от които е Gold Cobra, без да дава яснота кога би могъл да се очаква седмият дългосвирещ проект на Limp Bizkit.

Сподели.