Incognito отново в България

Pinterest LinkedIn +

През септември световноизвестната есид фънк джаз формация Incognito отново ще изнесе концерт пред българска публика, научи Avtora.com.

Повод за първия, през 2002 година, беше първият рожден ден на Джаз ФМ радио, а за предстоящия - четирите години от съществуването на медията и Деня на София.

За голямото събитие на 16 септември 2005, Incognito са поканили Мейса Лийк (Maysa Leak) - обявената за Шаде (Sade) на 21 век американска соул певица. Триумфалното й завръщане в „Семейството на Блуи” е с най-новия албум на Incognito - “Adventures In Black Sunshine”. Тя не беше в състава на Incognito преди 3 години и българската публика не се е срещала с невероятния й талант наживо.

Мейса Лийк е свързана с музиката още от дете. Най-силно влияние върху нея оказват изпълненията на Ал Жеро (Al Jarreau) и Били Холидей (Billie Holliday). Първият голям пробив в кариерата на Мейса е съвместната й работа със Стиви Уондър (Stevie Wonder). Тя се явява на прослушване през 1990 г. и така става част от групата му Wonderlove.

Година по-късно, британският музикален продуцент Стийв Харви (Steve Harvey) я представя на лидера на Incognito – Жан-Пол (Блуи) Муник (Jean-Paul Maunick a.k.a Bluey). След един разговор с Блуи по телефона и запис на песента “Don’t You Worry ‘Bout The Thing”, мечтата на Мейса става реалност – тя заминава за Англия и започва да работи с Incognito, в резултат на което се появяват незабравими хитове и албуми.

През 1994-1996 г. Мейса започва солова кариера, която също й носи много успехи. До този момент вокалистката има издадени четири проекта, последният от които е от 2004 г. и се нарича “Smooth Sailing”. През годините Мейса Лийк е работила с едни от най-известните джаз музиканти, като Джордж Дюк (George Duke), Джонатан Бътлър (Jonathan Butler), Рейчъл Зи (Rachel Z), Рик Браун (Rick Brown) и др. Миналата година Мейса направи голямото си завръщане в Incognito, като участва в записите на новия албум на формацията “Adventures In Black Sunshine”.

От днес, билети за концерта на Incognito на 16.09.2005 се продават в билетен център НДК.

Инфо: Джаз ФМ

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.