A Guy Called Gerald в България, с парти след концерта на Underworld

Pinterest LinkedIn +

Един от първите юлски концерти е и едно от най-очакваните събития на годината. Датата 6 юли, стадион Академик и клуб SPS обещават дълго да бъдат помнени след големия оупън-еър гиг на една от най-известните електронни групи в света - Underworld и неговото афтърпарти, с A Guy Called Gerald.

Основното събитие, което ще бъде подкрепено от британскaта техно звезда Darren Price (Novamute / UK) и американският хаус маестро Felix Da Housecat (Chicago / USA), ще бъде последвано от подобаващо афтър-парти в столичния клуб SPS (Борисова градина), отново организирано от NMA. Негов хедлайнер ще е не кой да е, а A Guy Called Gerald от култовите 808 State, чиито "визия, стил и отворено съзнание оказват голямо влияние върху развитието на глобалната денс музика" (Howie B.). 

Джералд Симпсън (Gerald Simpson), както е наречен A Guy Called Gerald от родителите си, е роден е в Манчестър. Смята, че най-вдъхновяващият човек с когото е работил е самият той, защото само тогава няма никакви бариери и музиката може да отиде... където отиде. Пиковите моменти в развитието и известността му се свързват с продуцирания от него винил "Voodoo Ray", дефиниран като химн на стартиращото acid house движение във Великобритания и "Black Secret Technology", с който се нарежда сред пионерите на английския ърбан саунд. Невъзможно е да бъде пропусната и работата му с и над David Bowie, Tricky, Herbie Hancock и Bill Laswell.

Gerald живее в Берлин, но пътува доста до Щатите и никога не е бил в България. През юли, освен на 6-ти, след концерта на Underworld, той ще има още едно участие. То ще е във варненския клуб Момо, на 8 юли.

Билети за концерта на Underworld на цена 30 лв могат да бъдат закупени от цялата страна на интернет адрес http://biletionline.com

На същата цена до деня на концерта, билети могат да бъдат закупени и
от музикалните магазини в София, а на 6 юли цената им ще бъде 40 лв.

Повече за концерта в България: http://www.newmusic.bg
 
Официален сайт на A Guy Called Gerald: http://www.aguycalledgerald.com/

Сподели.