iMaze Combo Kit - велосипеден компютър за твоя iPhone 4S, iPhone 5 и Samsung

Pinterest LinkedIn +

Знаете ли, че България е сред водещите страни в Европа по износ на велосипеди наред с Холандия и Италия? Въпреки това у нас хубавото колело все още се води за скъпо удоволствие - един приличен градски или планински модел е в ценовия диапазон на 18-годишен Опел.

Все пак практичността на двуколесното возило е извън всякакво съмнение, а бъдещето на този начин на придвижване, особено за младите хора, е очевидно. И всичко това на фона на вихрещата се с гигантски размери индустрия с мобилни аксесоари.

"Браузвайки" в този океан от продукти, открихме джажда, която ще направи връзката между велосипеда и смартфона ви много по-близка.

Най-общо казано, iMaze Combo Kit (цена 99 лв.) е комплект сензори за отчитане движението на колелото ви или на вас самите (в зависимост от интерпретацията).

С помощта на специален комплект датчици по изключително прост за поставяне начин можете да направите връзка между оборотите на въртене на педалите (каданс), оборотите на въртене на каплата (скорост) и да ги следите в реално време на вашия смартфон. Всичко се свързва в една система чрез напълно безплатно приложение, което може да инсталирате от Apple или Play Store*.

Ако сте начинаещ в тази област, ще ви се наложи да отделите около 1/2 час, за да разучите инструкциите за инсталация върху вашия велосипед, но ако вече ви е попадал по-обикновен аналог (като някой от продуктите на Sigma например), ще се оправите с поставянето дори без упътване.Оттам нататък няма да ви бъде скучно - гаранция! Можете да мерите всички основни параметри на вашето движение, както и, разбира се, вечно модерните изгорени калории. За споделяне във Facebook, Twitter и други подобни функционалности дори не отваряме дума - ясно е, че ако не се похвалиш, все едно нищо не се е случило. На практика всяко приложение е тунинговано с куп подобни възможности. Нека отбележим, че джаджата е водоустойчива, при все че не ни се вярва да сте си помислили обратното.

С iMaze Combo Kit ще добиете усещането, че смартфонът ви някак неусетно се е превърнал в "самолетно табло", а вие самите ще се почувствате така, сякаш не сте подкарали велосипед, а костюм на Iron Man.

Аналогията ще дойде от пълната информация за движението, изписана на дисплея на телефона ви в реално време, и, забележете, без да хабите никакви излишни проценти от енергията на батерията (да не забравяме все пак, че в общия случай тя ще ви е необходима да се снимате с приятели по време на вашия "sci-fi" трип).

В заключение можем да ви гарантираме, че в употребата на тази джаджа определено ще ви бъде от полза и при всички случаи ще ви подейства мотивиращо, ако сте решили да започнете да горите излишни калории. Все пак не забравяйте, че преди всичко си остава забавлението и желанието просто да въртите педалите.

Купи iMaze Combo Kit за 99 лева от ТУК>> 
Виж подробна информация и снимки на продукта ТУК>>

*Програми от AppStore, съвместими с iMaze Combo Kit, са: Runkeeper, Strava run, Endomondo, Map my run, Map my walk, Map my fitness, Map my hike, Runtastic, 321run, Panobike, Cycle, Cycle computer, smartPulse, Strava Cycling, Map my ride, CycleOps, Runtastic wintersports.

Ако откриете вашето устройство сред изброените, това означава, че всичко би трябвало да сработи перфектно: Apple iPhone 4S, Apple iPhone 5, Samsung Galaxy S3 i9300, Samsung Galaxy S3 mini i8190, HTC One X, HTC Desire X, HTC M7, Google Nexus 4, Sony Xperia Z. Работи също с всички Bluetooth устройства, поддържащи версия 4.0.
Сподели.