Илон Мъск пусна на пазара огнехвъргачка и изкара милиони

Pinterest LinkedIn +

Компанията "Boring" на Мъск може да си е намерила нова ниша.

През уикенда Илон Мъск представи нов продукт − огнехвъргачка. Тя се произвежда от компанията му "Boring", която ще изгражда тунелите за транспортната система "Hyperloop". Огнехвъргачката обаче може да се окаже доста печеливша нова ниша за Мъск и компанията му.

Първоначално Мъск обяви, че ще бъдат продадени 20 000 бройки от устройството, като цената е 500 долара. Само за ден са били продадени над 7000 бройки, а до понеделник сутринта повече от половината огнехвъргачки вече са били продадени.

Само дотук компанията на Мъск вече е спечелила над 5 млн. долара. Когато продаде всички огнехвъргачки, "Boring" ще увеличи сметката си с общо 10 млн. долара. Освен това компанията продава и брандиран пожарогасител за 30 долара. Първите бройки на огнехвъргачката ще стигнат до собствениците си през април т.г.

Макар че основната дейност на "Boring" трябва да е копане на тунели под градове, компанията засега си изкарва прилични пари чрез допълнителни аксесоари като шапки и сувенири, а вече и огнехвъргачки.

Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.