Игрите, с които ще посрещнем 2013: Aliens: Colonial Marines

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Екшън от първо лице Година: 2013 Разработва: Gearbox Software Издава: SEGA Платформа: РС | PS3 | Xb360

Ето ви няколко сериозни аргумента в подкрепа на тезата, че новата (или поредна) Alien игра ще е наистина добра:

Първо разработва се от култово студио като Gearbox Software, стоящо зад невероятни гейм заглавия като Borderlands и Half Life: Opposing Force.

Второ – историята в играта не само официално продължава сюжетната линия на оригиналната кино серия на Джеймс Камерън, но е и дело на двама култови сценаристи - Брадли Томпсън и Дейвид Уедъл. Последният значим проект, по който работиха те в тандем, беше Battlestar Galactica!

Трето – играта е раздвижена със специално модифицирана версия на Unreal 3 енджин и ще предлага доста оригинални идеи, като например ролеви елементи, включващи трупане на опит и развитие на основния персонаж, както и липса на обичайния за екшъните от първо лице HUD (потребителски интерфейс, включващ индикатори за "здраве", количество муниции и други елементи).

Четвърто и най-важно – това е Alien, за Бога! При това с всички екстри – фейсхъгъри, честбъстъри, огнехвъргачки и всичко останало. Е, да, няма да ги има дълбоко-философските отклонения с елемент на мистерия в стил "Прометей", но едва ли един истински Alien фен си представя точно по този начин една истинска игра по темата.

Това са добрите новини. Ето ги и лошите. Съдбата на това заглавие беше по дюкнюкемовски неравноделна. Colonial Marines премина буквално през ада на гейм разработките по схемата: "получена, върната, обжалвана, загубена, намерена, разследвана, отново загубена и накрая заровена в мек торф в продължение на три месеца и преработена в подпалки за огън" (кредитс: Дъглас Адамс и "Пътеводителя").

Първо още през 2001 проект със същото име беше разработван от Fox Interactive и Electronic Arts, но беше прекратен дни преди излизането си. По-късно SEGA откупиха правата за създаване на гейм заглавия от Fox, а впоследствие разработката на Colonial Marines премина през ръцете на цял куп студия докато на финала се оказа във вещите ръце на Gearbox.

Което е обнадеждаващо, но нали знаете какво казват - "Много баби..."

В общи линии на този етап нещата около играта са малко неясни, но In Gearbox We Trust! Развръзката така или иначе ще дойде съвсем скоро и не, не на 21 декември, а 12 февруари, когато Aliens: Colonial Marines ще е на пазара.


Сподели.