Играта: "Устата е завзел всичко в попфолка"

Pinterest LinkedIn +

Рапърът Играта записа нов сингъл, озаглавен "Депутат Мафиот". Изпълнителят разкри за Avtora.com подробности около парчето, както и бъдещите си планове.

Avtora.com: От къде дойде идеята за песента и нейното заглавие?

Играта: Много смешно и забавно изникна това нещо. Гледахме една сутрин "Кой е по-по най?" с Бате Енчо, великата легенда. Питаха детето "Какъв искаш да станеш като пораснеш?". Това винаги е въпросът в предаването, при което малкият се обърна и каза "Депутат мафиот". И ми стана много интересно и много забавно, защото наистина, реално погледнато и в живота - всеки един тиинейджър или всяко едно подрастващо хлапе, вижда големите батковци с големите вратове, големите коли. И не би искало да стане примерно учител, професор или нещо такова, а би искал да стане някаква мутра, примерно, или депутат мафиот. Така решихме да направим парчето малко по-забавно, с малко по-хапливи римички, да опишем живота на един депутат мафиот, образно казано. Вътре намесваме даже имена като това на Владо Кузов. Опитваме се да покажем, че не е чак толкова забавно да си депутат мафиот.

Avtora.com: В парчето участва още един изпълнител. Кой е той?

Играта: Сейн. Той е доста готин пич, не е много познат в аудиторията. Доколкото знам, има няколко трака. Ние се познаваме едва от около месец, но аз го почувствах близък, лафихме си. Идеята за съвместното парче дойде от негова страна, впрочем. За първи път приемам такава идея. По принцип гледам да пресявам много такива фиичъринги с артисти и с някой друг човек, който ми предлага, поради простата причина, че не са нищо съществено, което бих искал да бъде или нещо което да е идейно направено. Понеже работя с Лео от Big Brother, главно и с него се занимаваме с нещата. Това беше встрани от нашата работа, но ми допадна работата с пича. Много е позитивно настроен, готин е. Нещо, което много трудно се забелязва в музиката в България при повечето артисти. Моята идея беше да направим нещо много по-различно, на основа на припев и изобщо цялото парче. Да направим наистина нещо актуално и готино, запеваемо и зарибяващо. Да може да се слуша от всеки един.

Avtora.com: Кога ще бъде готово видеото към песента?

Играта:
Мислим през лятото да бъде, така че трябва да го започнем в скоро време. Аз съм привърженик на екстремните спортове, Сейн също си пада по такива неща. Ако можем да съчетаем полезното с приятното, ще е най-готино.

Avtora.com: Имате ли намерение да запишете дуетно парче с някоя певица?

Играта: Някоя попфолк певица...ами не, има вече, утъпканата сцена е от Устата. Той е завзел всичко, Устата е навсякъде. Виждате сезона на дините и сезона на Устата, работи си момчето. При мен нещата с Десислава още от самото начало потръгнаха. Каквото сме направили досега е било наистина наложен хит. Пък и не звучи като типичната чалга, звучи интересно. Десислава е гласовита певица, в това няма спор. Имахме идеи с нея да направим още нещо. Тя в момента има много други нейни ангажименти. Търсим време един за друг, може по-нататък да се съберем и да направим нещо. Между другото, аз съм получавал предложения от нейни колежки. Тук е времето да кажа, че наистина отказвам главоломно, защото повечето от тях за мен наистина не са певици. 90% от тях не могат да пеят, а останалите 10 % могат, реално погледнато, но така е...това е положението.
Сподели.