Иги Поп, Деби Хари и Пати Смит увековечени във филма CBGB

Pinterest LinkedIn +

Продукцията се фокусира върху съдбите и отношенията между музикантите, посещавали култовия нюйоркски клуб CBGB (Country, Bluegrass and Blues) през 70те и 80те години.

CBGB се намира в нюйоркския квартал Манхатън, където много от пънк рок легендите са се събирали и са изнасяли концерти през 70те и 80те години. Между 5 и 8 юни 2012 в историческото място ще се проведе музикален фестивал който ще включва концерти на 300 инди банди, филмови прожекции, дискусионни форуми и др.

Барабанистът на Foo Fighters, Тейлър Хоукинс (Taylor Hawkins), ще се превъплъти в ролята на пънк рок звездата Iggy Pop във филма за известния клуб. 

Звездата от филмите за Хари Потър (Harry Potter), Рупърт Гринт (Rupert Grint) ще изиграе Чита Кроум (Cheetah Chrome), китаристът на пънк бандата Dead Boys, а актрисата от Rock Of Ages, Малин Акерман (Malin Akerman) пък е избрана за ролята на вокалистката на Blondie, Деби Хари (Debbie Harry). Актьорът Алън Рикман (Alan Rickman) ще играе собственика на клуба, Хили Кристъл (Hilly Kristal).

Кралицата на пънка, Пати Смит (Patti Smith) ще бъде олицетворена от Мики Самнър (Mickey Sumner).

Филмът за CBGB ще бъде режисиран от Рандал Милър (Randel Miller), който е и ко-автор на сценария. Снимките ще започнат този месец в Савана, щата Джорджия, след което екипът ще се премести и в Ню Йорк. 

Сподели.