Явор Бахаров - фамилия Бахарови в действие

Pinterest LinkedIn +

След като 90-те години се оказаха сравнително труден период както за екранните, така и за театралните изкуства, от 2002-2003 г. насам се забелязва все по-осезателно присъствие на български сериали и филми в ефира, както и добра посещаемост в театрите.

През последните няколко години в полезрението на хората, интересуващи се от кино и телевизия, правят силно впечатление няколко имена, които с всяко следващо заглавие стават все по-търсени. Явор Бахаров е сред първите, които ще ви дойдат наум, а ако не можете да помните имена, то със сигурност ще се сетите за къдрокосото момче с очилата от "Стъклен дом" или влюбения скейтър от "ТИЛТ".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Явор Бахаров изгрява като актьор от класа на Ивайло Христо и Пламен Марков, а впоследствие кариерата му тръгва стремглаво нагоре. Пробивът си споделя със своите съученици от НАТФИЗ, сред които са не по-малко познатите на българската публика Радина Кърджилова и Луиза Григорова.

След като през 2009 г. завършва Академията, Бахаров дебютира с пълнометражния филм "ТИЛТ", където си партнира с Радина Кърджилова. Лентата се превръща в огромен успех, а паралелно с него се завърта и един от най-успешните български сериали в момента – "Стъклен дом". С двете продукции, Явор си изгражда образа на младеж-бунтар, който е далеч от така наречената "представителна извадка" за българските тинейджъри. Умеейки да изразява както агресивността на героите си, така и да участва в по-чувствени сцени, актьорът бързо се налага сред водещите имена на екрана и на театралната сцена.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Един от неизбежните за отбелязване факти за Явор Бахаров е, че е по-малък брат на Захари Бахаров. Последният се утвърждава също толкова успешно в актьорските среди, но въпреки това Явор успява да не попадне в сянката му, а да изгради самостоятелна кариера. Двамата братя се срещат все пак и на сцената, в излезлия през 2011 г. филм "Цахес", а през 2013 г. работят заедно и в сериала "Под прикритие".

Финалът на "Стъклен дом" отвори пред Явор Бахаров множество нови възможности. С вече изградено име в актьорските среди и потенциал, който въпреки че трябва да се развива още, е трудно да се подложи на съмнение, младият Бахаров със сигурност ще бъде един от очакваните участници в предстоящите продукции на българското кино. Паралелно с екранните си изяви, той не спира да ни предлага роли в театъра, сред които "Зимна приказка", "Белградска трилогия", "Завръщане във Витенберг" и "Железният светилник".

 

След толкова успехи за толкова малко време, можем само да отбележим, че Явор Бахаров е сред имената, към които се отправят големи надежди за бъдещето на българското кино, а съдейки по това колко бързо започна да действа като професионален актьор и да подбира внимателно ролите си, това едва ли ще е проблем.     


Сподели.