Яна Титова - стъпки в пясъка, които ще останат за дълго

Pinterest LinkedIn +

За хората, интересуващи се от българското кино, името Яна Титова със сигурност не е непознато. Макар и от сравнително скоро да е в полезрението на българския киноман, младата актриса си спечели много фенове, а и няколко немаловажни статуетки.

Лъчезарната актриса завършва НАТФИЗ през 2007 г. в класа на Атанас Атанасов. За щастие, планетите за нея се подреждат неочаквано бързо, тъй като през 2008 г. Титова е забелязана с ролята си на Ирина в постановката на Крикор Азарян "Три сестри". Изпълнението на актрисата е оценено високо и само година след завършването си тя получава престижната награда Аскеер за дебют.

Въпреки голямото признание, Яна Титова не се отпуска, а точно обратното – следват нови и нови участия на театралната сцена като сред постановките, в които участва в следващите две години, са "Август в Оклахома", "Полет над кукувиче гнездо", "Двамата веронци" и др.

Освен че става все по-познато име в театралните среди, младата актриса успява да балансира театъра и с другата своя любов – киното, като ролите й в няколко български филма през последните 3-4 години й носят още по-голяма популярност. Лентите "Стъпки в пясъка", "HDSP: Лов на дребни хищници" и "Кецове" станаха едни от най-гледаните нови български филми, а с тях Яна Титова печели много нови фенове и кара досегашните й да искат още по-често екранно присъствие от нейна страна.


И макар да заминава да живее в Лондон през тази година, актрисата все пак няма да разочарова почитателите си и ще участва в два нови филма, чиито премиери се очакват съвсем скоро. Първата лента е озаглавена "Джулай" и разказва за премеждията на три приятелки по пътя към свободата от забързаното ежедневие. Във филма Яна Титова ще си партнира с Параскева Джукелова, Касиел Ноа Ашер, Филип Аврамов, Ованес Торосян и др.

Вторият филм пък, който също както и "Джулай" ще е част от фестивала "Златна роза", започващ на 5 октомври, се казва "Парафиненият принц". Късометражната лента на режисьора Павел Веснаков се фокусира върху двама квартални приятели, които се отдават на саморазрушение с наркотици и спомени.


В Лондон актрисата продължава да развива актьорския си талант, а междувременно работи и върху първия си режисьорски проект – късометражния филм "Мостът", който също така е по неин сценарий. Въпреки ангажиментите си на Острова обаче, Титова споделя, че не къса връзката си с България и ще се завърне за нови участия, стига да има подходящи предложения, а с досегашните успехи на българската актриса - такива със сигурност няма да липсват.

Сподели.