И във Великобритания се разрази скандал около Евровизия

Pinterest LinkedIn +

В Обединеното кралство се развихри скандал, след като победителите във великобританския национален финал на "Евровизия"- групата Scooch - бяха обвинени, че са са спечелили конкурса с непозволени средства, съобщава вестник "Mirror".

Участниците във въпросния финал Джъстин Хоукинс (Justin Hawkins, ex-Darkness) и Браян Харви (Brian Harvey, ex-East 17) претендират, че Scooch са имали още двама вокалисти, които са били скрити зад сцената и са пели вместо тях. Публиката не е била предупредена за това и гласуването за песента-победител "Flying The Flag (For You)" не би трябвало да е валидно, съобщава британският вестник.

"Всички бяха вбесени, че Scooch имаха двама гост-вокалисти, които не бяха на сцената. Общото чувство е, че публиката е подведена, като е мислила, че групата пее по-добре от това, което може", кометира Хоукинс.

"Изглежда, че те само са отваряли уста, докато момичетата зад сцената наистина пееха през по-голяма част от времето. Микрофоните, които Scooch използваха, бяха специално за плейбек. Ние дойдохме на Евровизия, защото си мислехме, че се оценяват истинските изпълнения, но не е така", споделя Ранди (Randy) - член на хип-хоп групата Big Brovaz, която също бе сред кандидатите да представи страната си в Хелзинки.

От лагера на печелившите обаче отричат подобни обвинения, като твърдят, че Scooch са пели през цялото време. Причината, поради която двете певици са били зад сцената, е, че не са част от групата, но са подписали договор с BBC и са изпълнявали само високите хармонии в парчето, разяснява говорителят на Scooch Андрю Хил (Andrew Hill). BBC, която е излъчила националния финал, също претендира, че групата-победител не е нарушила никакви правила, въпреки че е имала двама скрити вокалсти зад сцената.
Сподели.