Елица Тодорова и Стоян Янкулов трети в гласуването за песен на Евровизия

Pinterest LinkedIn +

Песента "Вода" на Елица Тодорова и Стоян Янкулов е достигнала рекорден рейтинг във временното гласуване в сайта на Евровизия за песните, които ще се състезават на международния конкурс през май в Хелзинки.

Представителите на България в момента са на трето място след тези от Кипър и Гърция, а гласуването все още продължава.

Междувременно Елица Тодорова и Стоян Янкулов ще се включат в голям концерт в италианската столица, с който ще бъде отбелязана 50-годишнината от подписването на договора в Рим, сложил началото на Европейския съюз.

На грандиозния концерт, който ще се състои на 25 март, всяка страна-членка на ЕС ще бъде представена със своя културна програма. Грандиозното шоу ще бъде излъчено едновременно по 38 европейски телевизии. Ден по-рано подобен концерт ще бъде организиран и в друг европейски град - Брюксел, където България ще бъде представена от Мария Илиева.
 
За първи път в Рим българският етно-дует ще изпълни песента "Вода", с която страната ни ще бъде представена на международният конкурс Евровозия през май в Хелзинки.

Непосредствено преди Италия Елица и Стоян ще представят песента и в Загреб (Хърватска) и Белград (Сърбия), където са планирани концерти, пресконференции и множество интервюта за водещите телевизии и медии, съобщиха от екипа на изпълнителите.


 

Сподели.