БНТ излъчва филм за Елица Тодорова и Стоян Янкулов

Pinterest LinkedIn +

Тази събота БНТ ще излъчи документалния филм "Вода" за тазгодишните победители в конкурса "Българската песен в Евровизия 2007" Елица Тодорова и Стоян Янкулов.

30-минутният филм включва и кадри от участието на българските музиканти като гости на гръцкия финал на конкурса. Освен това в лентата са включени и отзиви на гръцки журналисти за изпълнението на Елица и Стоян, както и оценката, която им дава техния пряк конкурент - диджей Бобо, който ще представя Швейцария на международния конкурс "Евровизия".

Пред камерата Елица Тодорова разказва и неща от личния живот на музикантите, като споделя и как Стоян Янкулов й е помогнал да усъвършенства музикалната техника, която позволява на изпълнителя едновременно да свири на такива ритмични инструменти и да пее по-бавни като темпо песни. 

Песента "Вода", която спечели "Българска песен в Евровизия 2007", беше една от трите, продуцирани от БНТ. Освен нея националната медия продуцира още две песни - на КариZма и на Коцето-Калки.

Според изтегления в началото на седмицата жребий Елица Тодорова и Стоян Янкулов ще бъдат първите, които ще се представят на полуфинала на международния конкурс в Хелзинки на 10 май.

Сподели.