И музиканти, и публика дадоха най-доброто от себе си на концерта на "Arctic Monkeys" в Бургас

Pinterest LinkedIn +

Хиляди хора сътвориха история заедно с "Arctic Monkeys" на пристанището в Бургас на 12 август. От първия акорд на "Do I Wanna Know?", с което шефилдската четворка откри първия си концерт в България, до биса с "No. 1 Party Anthem", "I Bet You Look Good on the Dancefloor" и "R U Mine?" хиляди гърла пяха, пищяха екзалтирано и скандираха името на фронтмена на групата.

Още от 7 сутринта нетърпеливи фенове бяха окупирали алеята към пристанището в морския град, за да си запазят места най-близо до своите идоли, които идваха за своя първи и напълно разпродаден концерт в България по покана на "Fest Team". Посрещна ги град, жужащ от вълнение, препълнени хотели и хиляди усмихнати млади хора с тениски на Arctic Monkeys. Концерт oт такъв мащаб не е случвал в Бургас от гостуването на Роби Уилямс на "Spirit of Burgas" през 2015, споделят меломани. Мини фестивала откриха родните "Jeremy?" и младата ирландска банда начело със сина на Боно от U2 - Inhaler.

Веднага след тях 90-минутен "златен Arctic Monkeys" сет представиха британците, които след шест студийни и един лайв албума най-после дебютираха и на родна сцена, и то в своята сила и световна актуалност.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.