И Хамлет става жена

Pinterest LinkedIn +

В нова екранизация на прочутата едноименна трагедия на Уилям Шекспир неговият емблематичен герой Хамлет ще бъде превърнат в жена, съобщи "Daedline".

Във филма, режисиран от Али Абаси, главната роля ще бъде поверена на шведката Нуми Рапас, известна с превъплъщенията си в "Шерлок Холмс: Игра на сенки", "Прометей" на Ридли Скот, "Момичето с татуирания дракон" и др. Снимките са насрочени за есента на 2021 година.

"Шекспир открадна историята за Хамлет от нас. Сега е време да си я поискаме обратно и да направим новата версия толкова луда и кървава, че той [Шекспир] да се обърне в гроба си. Нека отново направим Хамлет страхотен!" - коментира идеята си Абаси, който получи наградата "Специален поглед" на филмовия фестивал в Кан за най-новия си филм "На границата на световете".


Рапас на свой ред отбеляза, че за нея Хамлет е роля мечта и изразява възхищението си от режисьора на филма за неговата смелост и за иновативния му подход.

Преди няколко месеца стана ясно, че в 25-ия филм за Джеймс Бонд агент 007 ще бъде изигран от чернокожата актриса Лашана Линч. Според сюжета на новата част от шпионската сага агентът временно прекъсва службата си и отива да почива в Ямайка, а през това време MI6 дава номера 007 на нов оперативен работник, който е жена.


Летом стало известно, что в 25-м фильме бондианы агента 007 сыграет темнокожая актриса Лашана Линч. Согласно сюжету новой части шпионской саги Джеймс Бонд временно прерывает службу и отправляется отдыхать на Ямайку, в это время MI6 присваивает номер 007 новому оперативнику, женщине.
Сподели.