И EverQuest II става free-to-play, експанжънът Age of Discovery излиза на 30 ноември

Pinterest LinkedIn +

Шестнадесет месеца след старта на EverQuest II Extended, стандартната версия на популярното фентъзи MMORPG EverQuest II ще премине към free-to-play модела на монетизация чрез микротранзакции, обявиха производителите на заглавието, чиято премиера се състоя на 8 ноември 2004 г. - Sony Online Entertainment.

"Считаме, че по този начин ще удовлетворим нуждата на потребителите от по-голяма гъвкавост, предоставяйки им избора да взимат онова, което искат, когато поискат, независимо дали става дума за базовото съдържание на играта, пълен достъп до всичко възможно или нещо по средата. По тази причина през декември EverQuest II ще се трансформира във f2p", аргументира решението на SOE продуцентът на играта, Дейв Джорджисън, в отворено писмо.

След промяната, т. нар. Бронзов абонамент ще се отнася до играчите, които не желаят да инвестират реални пари в героите и уменията си, поради което ще могат да развиват не повече от два героя, научавайки ги на умения до ниво Adept, Сребърният сервис ще струва $5 на месец и ще гарантира на играчите четири персонажни слота и достъп до умения на ниво Expert, а срещу $15 на месец най-запалените фенове на EQII ще си осигурят достъп до неограничения откъм съдържание Златен сервиз.

Досегашният Платинен абонамент повече няма да може да бъде поръчван, но всички настоящи ползватели ще могат да се възползват от привилегиите, за които са заплатили, до изтичането на своя абонамент. Броени дни преди влизането в сила на реформата, на 30 ноември Sony Online Entertainment ще издадат осмия експанжън към EverQuest II - Age of Discovery, появяващ се девет месеца след Destiny of Velious.

Сподели.