И Discovery заложи на голотата в Naked Castaway и Naked and Afraid

Pinterest LinkedIn +

Световният документален телевизионен канал Discovery изследва предела на човешките възможности в две нови и революционни по замисъл реалити предавания - Naked Castaway и Naked and Afraid. Доброволците, които участват в тях, са поставени в условия, по-сурови от тези, в които като по чудо оцелява класическият литературен герой Робинзон Крузо.

Напълно голи, без храна, вода, оръдия и информация за терена новите реалити герои на Discovery ще трябва да впрегнат цялата си изобретателност и воля, за да изследват собствените си инстинкти и способности да се противопоставят на дивата природа.

В Naked Castaway бившият капитан от британската армия Ед Стафорд се впуска в най-голямото приключение на живота си, прекарвайки 60 дни абсолютно сам на необитаем остров от архипелага Фиджи.

Той трябва да покори острова и да потисне собствените си страхове, за да оцелее в едно автентично и страховито изпитание, което освен това лично документира, за да бъде излъчено премиерно на 14 април 2013 г.

Второто реалити - Naked and Afraid - ще стартира няколко месеца по-късно. В него всеки епизод ще представя двойка непознати, които заедно се борят за живота и прехраната си в различни точки по света - от Серенгети до Борнео.

Участниците, които също ще бъдат пуснати на свобода напълно голи, ще имат 21 дни, за да задействат инстинктите си за оцеляване в дивата природа.

"Naked Castaway и Naked and Afraid са една смела стъпка напред в реалити жанра изобщо... Да видим другите голи е една от основните и инстинктивни човешки нужди", коментира пред businessweek.com новаторския подход на Discovery Робърт Галински (Robert Galinsky), създател на New York Reality TV School.

Сподели.