Hunted: The Demon's Forge

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Екшън – приключение от трето лице Година: 2011 Разработва: inXile Entertainment Издава: Bethesda Softworks Платформа: PC | Xbox 360 | PlayStation 3

Отдавна подобно заглавие не беше навестявало едновременно трите основни, игрални платформи – PC, Xbox 360 и PlayStation 3. По принцип екшън – приключенските игри от трето лице (и особено фентъзи екшън – приключенските игри от трето лице) са запазена територия на конзолите и това е неписано правило в гейм средите не от вчера.

Точно по тази причина Hunted: The Demon's Forge може да се нарече (но само до някъде) изключително заглавие – дори и само поради факта, че до нея ще имат възможността да се докоснат и притежателите на РС.

Във всяко едно друго отношение обаче, Hunted е истинска икона на неангажиращие, летни, екшън забавления. Играта следва пътека толкова утъпкана през годините, че рохката пръст под краката й се е превърнала (буквално) в спечен кирпич.

Историята в Hunted се завърта около мистериозен, древен артефакт (истински триумф на оригиналността нали?), за който един от главните герои – наемника Кадок, сънува натрапчиви сънища. Разбира се освен мощен, магически предмет със страховито име (Камък на смъртта) в сюжета е намесена и задължителната красива непозната, която (както отбелязва партньорката на Кадок – елфката Елара) има спешна нужда от две седмици в произволно избран черноморски курорт, за малко тен.

Всъщност основните достойнства на Hunted са свързани най-вече и основно с поддържаният кооперативен режим на игра, при който всеки от двамата участници може да поеме ролята съответно на Кадок (тежко въоръжение, щит и меч плюс арбалет – бавно презареждане, но огромно поражение) или Елара (лек, но смъртоносен лък, къс меч и малък щит).

В солова игра управлението на вторият персонаж разбира се поема от компютъра, който честно казано не демонстрира кой знае колко остър интелект при изпълнението на тази задача, но пък същото може да се каже и за противниците на дуото, така че нещата си идват на мястото и купона е на ниво.

Играта изобилства от много и разнообразни оръжия, а след един определен етап двамата герои получават достъп и до приятен набор от магически умения, които ще могат да се развиват и подобряват с напредването на действието.

Цялото преживяване е доста праволинейно и се минава на един дъх буквално за няколко часа. Това разбира се не е точно минус на Hunted, тъй като играта очевадно е предназначена най-вече и основно за кооперативен мултиплейър – теза в подкрепа на която служи и факта, че този режим се поддържа и на трите платформи за които излиза заглавието. Иначе казано ако притежавате РС версията на Hunted спокойно можете да играете онлайн с ваш приятел, който има PS3 или Xbox 360 версия и обратно.

Накратко казано - Hunted: The Demon's Forge е грозновата (въпреки използваният за раздвижването й Unreal 3.0 енджин), праволинейна и клиширана, но изненадващо забавна, стига да не подходите към нея заредени с грандомански очаквания. Отлично, лято, екшън – приключение, което да ви забавлява в дъждовните юнски дни в които не става за плаж.

Сподели.