HTC One X - последна дума на техниката

Pinterest LinkedIn +

2012-а е годината на изгряващия куад-кор смартфон. Шегата настрана! И до това се стигна, защото по законите на неумолимата хай-тек мода телефоните вече не просто разполагат с процесори, а използват чипове с цели четири ядра!

Това, безспорно, означава едно – бързина. При това - повече, отколкото някога сте си представяли, че ще държите в дланта си.

От друга страна, разбира се, означава и повишени изисквания към капацитета на батерията и, неизбежно, по-кратко време за автономна работа.

Макар че, ако човек гледа новия HTC One X, може сериозно да се замисли доколко това допускане е вярно.

Въпреки четириядрения си Tegra 3 процесор с тактова честота 1.5 GHz и огромния си 4.7-инчов дисплей със 720р резолюция, този телефон без проблем осигурява до 12 часа време за пълноценно използване.

Новият куад-кор флагман на компанията предлага и всички плюсове на най-новата версия на операционната система Android – 4.0. При това, предимствата на Ice Cream Sandwich отново са комбинирани с култовия потребителски интерфейс Sense, разработка на HTC.

Отново ще имате прословутия Sense "пръстен" като неделима част от стартовия екран на телефона. Завлечете го в центъра на дисплея и ще отключите HTC One X.

Хванете някои от иконите – за избиране на телефонен номер, mail, SMS съобщения или активиране на камерата, пуснете ги в пръстена и те ще се стартират светкавично.

Благодарение на уникално бързия си процесор, всички операции – от HD видео възпроизвеждане до уеб сърфиране и видео гейминг, се извършват плавно и без насичане. HTC One X реагира изключително пъргаво и да се работи с него е удоволствие.

Огромният дисплей с резолюция от 720р (312 пиксела на инч) демонстрира изображение с отлично качество и макар леко да отстъпва на AMOLED екрана на Samsung Galaxy S II и да е с малко по-ниска дефиниция от Retina-та на iPhone 4S, определено има какво да покаже.

Що се отнася до новия дизайн на HTC One X, той категорично доказва, че за да се постигне усещане за високо качество на изработка и "професионално" излъчване, не е необходимо непременно да се разчита на "тежки" материали като масивно стъкло и метал.

Корпусът на HTC One X е изработен изцяло от поликарбонат, благодарение на който формите му са плавни и преливащи, придаващи на телефона особено излъчване за стил и изящество.

За съжаление, привлекателният външен вид на устройството е причина и за някои компромиси – за да се избегне нарушаване на профила и линиите на корпуса му, HTC са си "спестили" слот за microSD карта, а батерията е вградена в тялото и не може да се подменя. Слотът за поставяне на SIM картата също е с леко нестандартен дизайн.

Аудио системата на HTC One X е доста авангардна – Beats Audio – технология, разработена от легендарния рапър Dr. Dre.

Вградената камера също впечатлява – 8МР с опция за Full HD видео и големи възможности, например за снимане на статични кадри, докато записвате видео.

В крайна сметка да обобщим - HTC One X е страхотен смартфон, който съвсем заслужено може да се нарече "последна дума на техниката" и ако не беше доста солената му цена (надхвърляща тази на някои масови модели ноутбуци), бихме го препоръчали на всеки, без особени резерви.


Сподели.