Христо Мутафчиев се бори за живота си след тежък инсулт

Pinterest LinkedIn +

Едно от най-големите имена в българското кино и театър - Христо Мутафчиев, се бори за живота си, след като бе докаран в тежко състояние в МБАЛ Бургас АД на 26 октомври на обяд.

По първоначална информация, актьорът е получил тежък инсулт, докато е работил над нов проект в Поморие. Мутафчиев е приет в Шокова зала, където екип от реаниматори са вложили максимални усилия, за да предотвратят фатален изход от ситуацията.

След направените медицински изследвания е било решено Христо Мутафчиев да бъде транспортиран до МБАЛ "Св. Иван Рилски" в София, като за целта до Бургас е изпратен правителственият самолет "Фалкон 2000".

Все още няма повече информация за състоянието на звездата, въпреки че по последни данни, по време на полета Христо Мутафчиев е бил контактен и е демонстрирал добро състояние на духа.

Тепърва обаче се очаква лекарите да уточнят какви са пораженията върху организма на Мутафчиев вследствие на прекарания инсулт. Новини очакват и най-близките приятели и роднини на актьора, които се събраха пред неврохирургията в болничното заведение броени минути след транспортирането му в столицата.

Сподели.