Христо Мутафчиев излезе от кома, съпругата му призова за разбиране и наложи медийно ембарго

Pinterest LinkedIn +

Състоянието на Христо Мутафчиев остава стабилно и след събуждането му от медикаментозната кома.

Както е известно, популярният актьор претърпя животоспасяваща операция след получен инсулт и близо две денонощия след нея остана в изкуствена кома по преценка на лекарския екип в столичната болница "Свети Иван Рилски".

В момента Христо Мутафчиев е контактен и дори прави опити да се шегува, но остава под медикаментозна терапия, която цели стабилизиране на кръвното му налягане и мозъчните функции.

"Пациентът се развива в положителна посока, но е твърде рано да се правят каквито и да е прогнози", заяви един от провелите операцията хирурзи д-р Георги Георгиев.

Същевременно, явно притеснена от огромния медиен интерес към Христо Мутафчиев, съпругата му Елица изпрати декларация до Националната пациентска организация, в която категорично забранява изнасянето на информация за състоянието му на пресата.

Освен така наложеното медийно ембарго, тя иска и всички посещения на председателя на СБА от външни лица да минават през самата нея. Решението й е породено от факта, че в последните дни на свиждане са дошли куп "приятели", които се оказали журналисти и дори никога не били разговаряли с него.

Още по темата:

Сподели.