Хотел за цялото семейство

Pinterest LinkedIn +

В началото на лятото имаме нужда от почивка повече от всякога. Повечето семейни хотели предоставят перфектни условия за престой, но малко възможности за забавление, които да са от еднакъв интерес и за малки, и големи. Това понякога се превръща в проблем и се завръщаме от почивката по-скоро натоварени, отколкото релаксирали. Има ли начини да предотвратим този негативен ефект? 


Отивайки на планина с цялото семейство, ние смятаме, че имаме нужда от толкова малко - уют и спокойствие, а то се оказва толкова тежка задача! През лятото това ни се струва най-добрият избор - без глъчката на морския бряг, но заобиколени от културно развлечение. За щастие, далеч не винаги е нужно да правите компромиси. Нека притесненията не стават причина да пропуснете ваканцията. Направете си стратегия за почивката и ще видите, че съвсем не е трудно да си прекараме добре, ако следваме някои прости правила.

Един от факторите, които често усложняват пътувания, това са най-малките. Макар понякога да ни се струва, че тяхното разбиране за отдих е доста далечно от нашето, не забравяйте, че децата обикновено се отегчават бързо, когато се намират в ограничени или затворени пространства. За постигане на хармонично развитие специалисти педагози препоръчват физически занимания, способстващи комплексните тренировки, като например плуване, йога, бойни изкуства. За активните малчугани, които имат неизчерпаема енергия, е редно да осигуряваме колкото се може повече възможности да изразходят енергията си.

Масажите са полезно и приятно занимание, което обикновено се харесва на всички членове в семейството. За ваше удобство най-добре посетете място, където можете да избирате между няколко вида процедури. Най-малките можете да оставите на нежен фиш масаж, а защо не и на специализиран детски масаж. През това време дамите могат необезпокоявано да се отдадат на разкрасяващи масажи. 

Фитнесът е както перфектното допълнение към един ден в спа центъра, така и приятна алтернатива за тези, които са решили да го пропуснат. Удобно е, когато двете са в близост и няма нужда да изпадаме в дилема кое от двете бихме искали да посетим.

Ескейп стаите са чудесно забавление и начин да прекараме време със семейството. Можете да изберете сюжет, който ще се хареса на всички. Преживяването е особено полезно от гледна точка на социалната психология, защото този вид игри способстват за изграждането и възстановяването на взаимоотношенията. Решавайки заедно загадките на лабиринта, ще можете да преоткриете своите близки и техните силни страни.


Излетът сред природата е още един начин да сплотим семейството през кратката лятна отпуска. Множество маршрути в Пирин планина предоставят възможността както за пешеходен туризъм, така и за пътуване с кола или организиран транспорт до множество културни, исторически и природни забележителности. Само набележете местата, които бихте искали да посетите, и се поинтересувайте дали има вариант за шатъл или градски транспорт до определена отправна точка.


Пирин е втората по височина планина у нас, богата на живописни гледки и места за отдих и приключенски преход. Банско е привилегирован в много отношения. На първо място, това е един от родните ни курорти, които могат да се похвалят не само с планински релеф и климат, предразполагащ към условия за всесезонен туризъм. От инфраструктурна гледна точка един хотел в Банско се явява възлово място, откъдето можем да започнем планинска разходка до много места в Пирин. От друга страна градът и регионът около него са с дълга история и богато наследство. Разцветът на градчето води началото си от времето на Възраждането.

В апартхотел “Лъки Банско СПА & Релакс” можете да се насладите на истински оазис на лукса в сърцето на това възрожденско българско градче. Тук има буквално всичко - като започнем от спа комплекс на световно ниво, минем през фитнес салон и стигнем до безхлорен био басейн, който се почиства с помощта на соли. Пречистващият процес прави водата сладко-кисела и безвредна, като премахва и дразнещия ефект и зачервяването в областта на очите.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.