Хорър-трилърът "Убийствен пъзел" заснет за 18 дни

Pinterest LinkedIn +

Двама непознати се съвземат в разнебитено и мръсно подземно помещение, приковани за тръбите в противоположните му краища. Нито единият не знае защо е там, а помежду им в локва кръв лежат мъртво тяло и касета с инструкции.

Скоро Адам (Leigh Whannell) и д-р Лорънс (Cary Elwes) разбират, че са станали жертва на сериен убиец – психопат, който ги е заплел в прецизно планирана ситуация. Налага се двамата да се сработят, за да изиграят злия гений, наречен Jigsaw ("Пъзел") от полицейския инспектор Дейвид Тап (Danny Glover).

Филмът "Убийствен пъзел" (Saw) е заснет от режисьора James Wan за 18 дни, с единственото намерение за видео рилийз. За да може възрастовата граница на зрителите да бъде смъкната до 17 години, някои сцени са били изрязани от самия режисьор. След разглеждане от веща комисия, заглавието неочаквано е одобрено за големия екран и се превръща в един от най-печелившите в жанра.

Премиерата на психологически трилър на ужасите у нас ще бъде на 25 март, 2005 г. от New Films International. Продължението му, Saw 2 се очаква по световните екрани в края на октомври, 2005 г.

Сподели.