Hoodini: Новият албум "Труд и Техника" носи социална нотка

Pinterest LinkedIn +

Hoodini в интервю пред Avtora.com за новия албум, труда, техниката, пералнята и посоката, от която изгрява рапът. Прочетете!

Avtora.com: Здравей, Hoodini! Бързо ни разкажи за новия албум!

Hoodini: Здравейте! На 15 януари заедно с Tr1ckMusic пуснахме съвместния си албум "Труд и Техника", върху който се трудим от средата на миналата година. Тъй като двамата работим от различни места на България (аз съм в Бургас, Лъчо-Tr1ckmusic e във Варна), се получава интересна съвкупност от настроения и емоции. Или, казано по друг начин, Tr1ckMusic прави инструменталната част, изпраща ми, аз пиша това, което усещам, и записваме.

Така процесът стана динамичен, хвърчаха записи, идеи и в двете посоки. Получиха се много интересни парчета и постигнахме това, което търсим.

.: Какво възпявате в "Труд и Техника"?

Hoodini: Бих казал, че албумът носи социална нотка. Повечето песни, които правя, са с клубно звучене, но тук просто седнах и започнах да пиша, без да правя компромиси с мислите си. Винаги съм възпявал това, което ме вълнува. Така направих и в "Труд и Техника".

.: От повече труд и повече техника ли се нуждае българинът в днешно време?

Hoodini: Ако даваш всичко от себе си в това, с което се занимаваш, няма как да не усвоиш техниката на работа. Рецептата е една и е доказана – здраво бачкане! Трябва да се научим на труд, с него идва и техниката. На българите трябва да ни стане ясно, че няма кой да ни свърши работата и работата не е само в големия град. Темата е дълга.

.: Албумът ви изгрява от изток (Варна + Бургас). Това ли е посоката на добрия рап?

Hoodini: Хубава музика можеш да правиш навсякъде, стига да имаш емоцията, желанието и волята, защото пътят не е лесен. Аз лично мога да кажа, че в Бургас и Варна се прави приличен рап. Посоката е "нагоре по стръмното".

.: През декември пуснахте "Пералня"...

Hoodini: Да, преди две седмици пуснахме "пералнята да върти". Песента, в която, между другото, участват и F.O. и Dim4ou, е пилотен сингъл от албума, а видеото засне Лъчезар Добрев (същият този Tr1ckMusic, с когото работим върху "Труд и техника"). Снимахме 2 дни. Първите снимки направихме в The Center World (Варна), на които много благодаря, a oстаналото заснехме в една перална фирма в Бургас. Мога да кажа, че беше изключителна забава и докато го гледате, ще разберете защо! Видеото е достъпно в познатите онлайн музикални канали и по телевизиите.

.: Върни се назад във времето и ни разкажи и за първите си стъпки в рапа. Трудни ли бяха те?

Hoodini: Аз не знам дали в България има нещо, което става лесно (с някои изключения). С рап започнах да се занимавам покрай брат ми и приятелите му. Първият си запис направих през 2003 г. във Варна. Бил съм на 13 години. Сега като се замисля, беше отдавна... Никога не ни е било лесно (говоря в множествено число, защото винаги съм работил в екип). Напротив, всичко, което сме постигнали, сме го постигнали сами и затова не дължа на никого обяснение за постъпките си.

.: Рап музиката те кара...

Hoodini: Да се чувствам добре!

.: Къде можем да те слушаме и гледаме в следващите месеци?

Hoodini: Всеки, който се интересува от датите, на които ще гостувам в различните градове, да следи във фен страницата ми във Facebook - там качваме цялата информация. Успех на всички!


Сподели.