"Honda" електрифицира моделите си за Европа до 2022 г.

Pinterest LinkedIn +

"Honda" ще ускори стратегията си за електрифициране на моделите, които предлага в Европа. Първоначално компанията искаше да направи това до 2025 г., но сегашната ѝ цел е 2022 г., съобщава "Autocar".

Всички електрифицирани модели на "Honda" ще бъдат обединени под бранда "e:Technology". Това включва не само автомобилите, но и мотоциклетите и останалите предложения на компанията.

Навлизането на все по-строги регулации в Европа се сочат като една от причините за ускоряване на плановете за електрифициране на "Honda". Освен това в Европа пазарът и интересите на клиентите към електрифицирани модели се променят много по-бързо спрямо другите региони по света, казват от компанията.

Затова "Honda" иска да се позиционира добре на европейския пазар възможно най-рано. Компанията е сключила договор и с "Vattenfall" за осигуряване на различни планове за зареждане на колите. Тя ще комбинира зелена енергия с по-ниски цени и ще предлага услугите си още от следващата година, като това ще стане първоначално в Германия и Великобритания.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.