Хомосексуалистите си падат по "Грозната Бети" и "Отчаяни съпруги"

Pinterest LinkedIn +

Сериалите "Грозната Бети" и "Отчаяни съпруги" са номинирани за най-добро комедийно телевизионно шоу на годишните награди на Алианса на гейовете и лесбийките срещу клеветата (GLAAD).

Другите номинирани в категорията "комедиен сериал" са "The War at Home", "Exes and Ohs" и "The Sarah Silverman Program".

За най-добър филм ще се борят мюзикълът, построен около музиката на Бийтълс, Across the Universe", както и продукциите "The Jane Austen Book Club" и "Stardust".

Специални награди за принос към общността на хомосексуалистите ще получат Джанет Джексън (Janet Jackson), певецът Руфъс Уайнрайт (Rufus Wainwright), актьорът Уилсън Круз (Wilson Cruz) и др. Телевизия ABC има най-много номинирани телевизионни програми - 9 продукции.

Номинациите на 19-тите награди са разделени в общо 40 категории и ще бъдат раздадени на четири церемони. Тържествените вечери ще се проведат в Лос Анджелис, Ню Йорк, Сан Франциско и Флорида през март, април и май. Наградите на Алианса на гейовете и лесбийките против клеветата се дават за отражението на живота на хората с нетрадиционна сексуална ориентация и проблемите, вълнуващи тази част от обществото.

Сподели.