Хоакин Финикс става тираничен сутеньор на Марион Котилард в Low Life

Pinterest LinkedIn +

Двукратно номинираният за Оскар мним рапър Хоакин Финикс (Joaqiun Phoenix) отново ще работи с Джеймс Грей (James Gray) - режисьорa, с когото снима последния си издаден филм, драмата Two Lovers от 2008 г., като и този път ще му партнира холивудска актриса с високо оценен глас - французойката Марион Котилард (Marion Cotillard), която спечели Оскар за превъплъщението си в Едит Пиаф.

Главната женска роля в Two Lovers бе изпълнена от Гуинет Полтроу (Gwyneth Paltrow), която впоследствие участва в музикалната лента Country Song и записа няколко песни от саундтрака към филма.

Самият Финикс участва в биографичната драма за живота и кариерата на Джони Кеш, а скоро след това обяви намерението си да сложи край на изявите си в киното и да се реализира като хип-хоп артист.

В момента Финикс е на снимачната площадка на религиозния трилър The Master, заедно с носителя на Оскар Филип Сиймур Хофман (Philip Seymour Hoffman) и петкратно номинирания за наградата на филмовата академия американски филммейкър Пол Томас Андерсън (Paul Thomas Anderson), а Котилард се подготвя за снимките на The Dark Knight Rises.

Стартът на продукцията на Low Life ще бъде поставен в началото на следващата година, а освен Финикс и Котилард, към актьорския състав най-вероятно ще се присъедини новият Борн - Джеръми Ренър (Jeremy Renner), влизайки в ролята на брат на персонажа на Финикс. Последният ще се превъплъти в сутеньор, тормозещ героинята на Котилард – полска емигрантка в САЩ, принудена да проституира, за да спаси сестра си.

Сподели.