Хю Хефнър продава най-прочутата еротична марка в света Playboy

Pinterest LinkedIn +

Собственикът на култовата марка Playboy - Хю Хефнър (Hugh Hefner), е готов да се раздели с еротичната си империя.

Според американските медии, Хефнър възнамерява да продаде Playboy Enterprises, като обявената първоначална цена възлиза на 300 млн. долара. Именно той държи контролния пакет акции - 70%.

Според специалисти обаче, с оглед на финансовата криза реалната стойност на марката вече е паднала до не повече от 94 милиона. Спекулации посочват, че акциите на Playboy са се сринали от 2,86 долара до шокиращата цена от 33 цента досега.

Изданието работи на сериозна загуба вече няколко месеца, като само за първото тримесечие на 2009 г., тя възлиза на повече от 17 млн. долара.


Вие представяте ли си Ричи Брансън  в средата...

Това принуди Хефнър да се раздели с близо четвърт от служителите си, както и да закрие офиса в Ню Йорк, по икономически съображения.

Като потенциален купувач се сочи милиардерът Ричард Брансън (Richard Branson), но засега това е просто в сферата на слуховете.

Преди дни, говорителят на Playboy обяви, че няма постъпила реална оферта, но собствениците са готови да се запознаят с всяко предложение, което би спомогнало за излизане от кризата на най-прочутата еротична марка в света.

Playboy дебютира на пазара в САЩ през декември 1953 г. в Чикаго, Илинойс. На корицата на първия брой е прочутата филмова икона Мерилин Монро.


Първата корица на Playboy - декември, 1953 година..

През годините списанието успява да се наложи сред конкуренцията като едно от най-търсените мъжки издания, като на корицата му се снимат редица популярни звезди.

Сред имената са Джейн Мансфийлд, Урсула Андрес, Ким Бейсинджър, Нанси Синатра, Катарина Вит, Ла Тоя Джексън и много, много други.

Сподели.