Хю Грант става пластелинен пират в The Pirates! In an Adventure with Scientists

Pinterest LinkedIn +

Хю Грант (Hugh Grant) ще последва примера на Джони Деп (Johnny Depp), чието превъплъщение в капитан Джак Спароу от блокбъстър адвенчър поредицата Pirates of the Caribbean бронира статута му на една от най-големите звезди в Холивуд, и ще влезе в образа на не по-малко колоритен морски пират.

За разлика от Джони Деп обаче, 50-годишният британски актьор, чиято филмография включва предимно роли в романтични комедии, няма да трябва да се преобразява външно, тъй като неговият пират представлява триизмерен пластелинен персонаж, дело на създателите на отличения с Оскар stop-motion блокбъстър Wallace and Gromit.

The Pirates! In an Adventure with Scientists ще използва същата технология, заложена в предишните продукции на Aardman Animations, в това число Chicken Run, а освен несръчния пират на Грант, в лентата, базирана на две книги от едноименната поредица на Гидеон Дефо (Gideon Defoe), ще участва самият Чарлз Дарвин.

Неговите гласни струни ще трептят с тембъра на Дейвид Тенант (David Tennant), а тези на най-голямата съперничка на капитан Грант – с испанския акцент на Салма Хайек (Salma Hayek). Мартин Фрийман и Имелда Стонтън са сред останалите актьори, които ще им партнират.

С режисурата на The Pirates! In an Adventure with Scientists, първият анимационен проект в кариерата на Хю Грант, се е заел лично съоснователят на Aardman Animations, Питър Лорд (Peter Lod). Премиерата на лентата е планирана за 30 март 2012 г.

Сподели.