Хиндемит

Pinterest LinkedIn +

България, 2008, 100’
Режисьор: Андрей Слабаков
Сценарист: Андрей Слабаков
Участват: Ернестина Шинова, Петър Слабаков, Валентин Танев, Тончо Токмакчиев, Малин Кръстев, Юлиан Вергов и други.
Комедия, драма, български

Десет години след дебюта си в игралното кино с "Вагнер" (1998), българският режисьор Андрей Слабаков предлага на родните зрители и втората си продукция. Запазвайки традицията заглавията на филмите му да носят имената на известни композитори, новата му лента носи името "Хиндемит".

Слабаков е режисьор и сценарист на филма, а заедно с оператора Димитър Гочев са продуценти на проекта. Заснета през 2006 г., трагикомедията "Хиндемит" беше представена пред зрители в избрани български градове през лятото на 2008 г. като част от проекта "Пътуващо кино".

На афиша на лентата стоят имената на добре познати родни актьори, между които Петър Слабаков, Валентин Танев, Тончо Токмакчиев, Малин Кръстев, Юлиан Вергов и много други. Техните екранни персонажи са основните действащи лица в поредица от комични случки, съпътстващи живота на две семейства. Те се оказват съседи в новостроящ се квартал, в близост до обикновен панелен комплекс.

 Живеейки модерен живот, те искат да бъдат нещо повече от другите, като за целта гледат внимателно рекламите по телевизията. В началото двете семейства се харесват, като дори придобиват еднакви навици, но в един момент между тях избухва омраза. В желанието си да бъдат различни те загубват идентичността си в еднаквата им представа за "различно". В един момент всичко това прераства в желание за физическото унищожение на техните съседи.Сподели.