Хийт Леджър е бил първоначалният избор на Нолан за ролята на Batman

Pinterest LinkedIn +

Покойният Хийт Леджър (Heath Ledger) е бил един от актьорите, които Кристофър Нолан (Christopher Nolan) е желал за ролята на Batman в трилогиятa The Dark Knight (Черният рицар).

Въпреки че Крисчън Бейл (Christian Bale) се превъплъти в ролята на Брус Уейн още преди да се допита до него, Нолан е потърсил именно Леджър за ролята. Бъдещият Жокер обаче му отвърнал, че няма желание да участва във филм за супергерои.

Всичко, както знаем, се променя след излизането на Batman Begins и още преди дори да има завършен сценарий Хийт Леджър започва да се подготвя за ролята, която му донесе Оскар посмъртно.

"Хийт прекара месеци в подготовка още преди сценарият да беше написан, така че имаше много дълго време да бъде обсебен от героя си", коментира режисьорът на The Dark Knight.

Както Кристофър Нолан споделя обаче, трилогията е завършена и той няма намерение да прави още един филм за Batman. Въпреки това ще стане изпълнителен продуцент на предстоящия нов филм за Superman – Man of Steel, който излиза през юни 2013 г.

Сподели.