Хеви метъл титаните Metallica, Slayer, Megadeth и Anthrax на една сцена в България?

Pinterest LinkedIn +

Снощи западните медии гръмнаха с новината, че голямата четворка на хеви метъла – Metallica, Slayer, Megadeth и Anthrax тръгват на общо турне, което ще мине и през България.

В сайта Billboard.com информацията гласи, че четирите групи ще направят голямо европейско турне заедно през 2010 година, което ще стартира на 16 юни от Варшава, след което ще продължи с концерти в Прага и още 15 дестинации.

Сред тях изданието е поставило и двудневен престой в София, България, както и дати в съседните  Турция, Гърция и Румъния.

Изданието цитира изказване на барабаниста на Металика, в което той коментира фестивала Sonisphere, в рамките на който ще се обединят четирите банди.

Ето какво казва Ларс Улрих (Lars Ulrich): "Кой би си помислил, че 25 години след началото четирите най-големи траш метъл банди не само ще са се задържали и ще са по-популярни от всякога, ами и ще свирят заедно за първи път!  Това ще ви отвее главите!

Към заканата Kerry King от Slayer добавя: "Беше крайно време това да се случи – крайно време феновете да получат каквото искат. Ще бъде велико!“.


Фронтменът на Megadeth Dave Mustaine отбелязва, че четворните шоута ще са единствената възможност в живота на хеви метъл феновете да видят "четирите най-велики банди в американската история" на една сцена.

"Ако след фестивала някой все още има глава и не се е поцепил, явно не е трябвало да бъде там“- добавя ентусиазирано той.

Scott Ian от Anthrax пък казва, че общото турне ще бъде краят на 26-годишно чакане.

"Вярвам, че не само ще изпълним всички очаквания, а и ще ги разбием на пух и прах! Никога не са се събирали 4 толкова влиятелни групи от някой стил. Това е все едно да свирят заедно Бийтълс, Rolling Stones, The Who и Led Zeppelin. Или Black Sabbath, Judas Priest, Iron Maiden и Motorhead. Да, точно толкова грандиозно ще бъде!“.

Все още няма български промоутър, който да е потвърдил, че преговаря, или че е подписал договор с предстоящата догодина четворна помитаща метъл буря.

Остава само да се надяваме, че ще ни връхлети!

Сподели.