Helloween свириха пред 5000 в София

Pinterest LinkedIn +

Метълът в България скоро няма да умре. В това можа да се убеди всеки, който прекара неделната вечер в Зимния Дворец в Студентски град в София и куфя на концерта на немските метъл легенди Helloween. Концертът беше част от турнето в подкрепа на най-новия албум на групата "Keeper of the 7 keys - The legacy".

В голямото спортно съоръжение се бяха събрали около 5000 фена – от семейни двойки на средна възраст до тийнейджъри с торбести панталони и всички без изключение се забавляваха.
 
Българите Pantommind забиxa малко след 20 ч. и подгряха публиката подобаващо, въпреки че мненията за тях бяха доста противоречиви. Част от публиката бе приятно изненадана, докато други не бяха особено впечатлени.
 
Helloween излязоха на сцената с известно закъснение, но компенсираха чакането с двучасов сет, в който изпълниха както парчета от новия си албум - “Keeper Of The Seven Keys - The Legacy”, така и класики като “А Tale That Wasn't Right”, “Keeper Of The Seven Keys”, “If I Could Fly” на които публиката пя заедно с Анди Дерис (Andi Deris); “Mr. Torture”, “I Want Out” и “Dr. Stein”.
 
Helloween в Зимния дворец, София Сн. Avtora.com
 
Дали защото вокалистът на германците Дерис обяви, че концертът ще бъде заснет за DVD или просто защото Helloween са много любима група, но публиката се държа невероятно и напълно адекватно през цялото време. Хората пред сцената ръкопляскаха, викаха и скачаха най-много, въпреки че и тези по седалките не останаха по-назад.


Helloween в Зимния дворец, София Сн. Avtora.com
 
На няколко пъти имаше и игра с публиката. Първо най-новият член на Helloween, барабанистът Dani Loeble, демонстрира майсторство на барабаните, а след това един от последните двама оригинални члена на групата, басистът Markus Grosskopf, изимитира  Loeble на комплект детски барабанчета, които почти успя да счупи.
 
Дерис демонстрира силно присъствие на сцената и завидно актьорско майсторство и не спря да жестикулира и гримасничи докато пееше. От друга страна, организацията на Joker Media беше по-скоро добра, въпреки че имаше оплаквания от феновете, че са ги пуснали късно в залата и е трябвало да мръзнат отвън.
 
 
Helloween в Зимния дворец, София Сн. Avtora.com
 
Звукът по време на шоуто беше отличен a декорът подобаващ – закачулени манекени от двете страни на сцената, няколко тикви, и огромни транспаранти. 
 
Според голяма част от феновете, които са били и на предишния концерт на групата в София, този път е било много по-добре във всяко едно отношение.
 
В крайна сметка, Helloween може и да се окажат прави като казаха  преди концерта, че метълът никога няма да изчезне като стил.
Сподели.