Хеликон избира 15-те най-велики литературни произведения

Pinterest LinkedIn +

По повод 15-годишнината от създаването си веригата книжарници "Хеликон" организира кампания, по време на която ще бъдат избрани 15-те най-велики литературни произведения.

Кампанията стартира днес (31 май), като всеки, който иска да се включи в определянето на най-добрите книги на всички времена, може да гласува чрез попълване на специални талони, които се на разположение в книжарниците. Гласуването ще продължи от юни до септември. Изборът не е обвързан с покупка на стоки от книжарницата и не е ограничен от националността или времето на написване на съответната литературна творба. Финалната селекция ще бъде обявена на специално събитие през октомври 2007 г.

"Това е най-добрият начин за нас да отпразнуваме 15-та годишнина на книжарници "Хеликон", коментира Гинка Панайотова - управител на веригата. "Книжарството е подбор на книги с непреходна стойност, среща на рядката книга с нейния ревностен почитател. С тази своя кампания целим да покажем кои литературни произведения са най-близки до българските читатели и да почетем произведения и автори с непреходна художествена стойност за българина".
Сподели.