Хелбой 2: Златната армия (Hellboy 2: The Golden Army)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2008, 110’
Режисьор: Гийермо дел Торо
Сценарий: Гийермо дел Торо
С участието на: Рон Пърлман, Селма Блеър, Дъг Джоунс, Ана Уолтън, Люк Гос, Джеймс Дод, Джон Алекзандър и други.
Екшън, фантастика, със субтитри, английски

След продължението на “Хълк” идва ред и на втората част от комикса “Хелбой” да се появи по световните екрани. Първата серия беше екранизирана преди четири години, като и сега режисьор на филма е номинираният за „Оскар” мексикански режисьор Гийермо дел Торо. Изцяло отдаден на проекта си, той отказва да застане зад камерата на “Аз съм легенда” и предстоящия нов филм за Хари Потър.

Главните роли във фентъзи-екшъна “Хелбой 2: Златната армия” се изпълняват от актьорите Рон Пърлман (“Враг пред портата”), Селма Блеър (“Секс игри”) и Дъг Джоунс (“Лабиринтът на фавна”). Сценарият на лентата е дело на Гийермо дел Торо, работил съвместно с автора на комикса Майк Магнола, който е й продуцент на филма. Лентата е заснета основно в Унгария, като това е първият филм в новопостроеното американско студио там - Корда. Точно поради тази причина в каста участват и значително количество унгарски актьори.

Години наред между човешкия род и Невидимото царство е имало примирие, което сега е нарушено от митичния принц Нуада (Люк Гос – “Блейд 2”). Той нахлува с верните си слуги в света на хората, за да прибере това, което смята, че му принадлежи. Нуада иска да господства над двата свята и да подчини всички хора на волята си.
Единственият, който може да го спре, е Хелбой (Рон Пърлман), който е мразен и от хората и от съществата от Отвъдното.

Без много да се притеснява от този факт Хелбой, неговата приятелка Лиз (Селма Блеър) и останалите от Отдела за паранормални изследвания се подготвят за предстоящата кървава война. Принц Нуада “събужда” непобедимата Златна армия от древни същества, които нямат никаква милост към никого. Хелбой е принуден да се изправи срещу изключително сериозен противник, знаейки, че само той е в състояние да спаси човешката раса.


Официален сайт:
http://www.hellboymovie.com

Сподели.