Хекимян изтрещя: Венелине, кажи си!

Pinterest LinkedIn +

"Венелине, кажи си... Всичко си кажи, защото доста спестяваш! Кажи си как усмихнат като комсомолски секретар и приведен доземи, в качеството си на шеф на новините на бТВ, лично ми водеше Борисов в студиото преди интервю. Венелине, кажи си!"

С този, меко казано, неочакван призив бившият директор на новините на bTV и скорошен кандидат на ГЕРБ за кмет на София изненада днес последователите си във Фейсбук.

Постът на Хекимян във Фейсбук


Бурната реакция на доскорошния телевизионер безспорно е свързана с актуален разговор на друг бивш кадър на bTV - Генка Шикерова от "Свободна Европа" - с двама от също така бившите ръководители на новинарските отдели в големите телевизии у нас - Дарина Сарелска и Венелин Петков. Той е поместен онлайн на 12 декември 2023 г. (вж. по-долу) и към днешна дата вече е изгледан над 32 хиляди пъти.

В него се коментират щекотливи въпроси като например доколко е редно и нормално политици да се обаждат в студиа на телевизии (непредвидено) и да искат ефирно време; доколко "силните на деня" диктуват дневния ред в медиите; каква е ролята на отделните журналисти; защо Бойко Борисов говори по телевизията, когато поиска; имат ли политиците „вътрешен човек“ в телевизиите. Не на последно място се обсъжда и въпросът за влиянието на Бойко Борисов в националните телевизии и за ролята на Антон Хекимян и интервютата на Бойко Борисов в бТВ, както и за отношенията между Антон Хекимян и ГЕРБ.

Очевидно бившият тв директор (който впрочем наследи този пост именно от Петков) и настоящ член на ГЕРБ не е доволен от начина, по който колегите му коментират негови действия в медията. Предстои да разберем дали ще имаме възможност да чуем и неговата гледна точка по повдигнатите въпроси.

Сподели.