Heaven and Hell идват като хедлайнери на Калиакра Рок Фест

Pinterest LinkedIn +

Легендарните музиканти Ronnie James Dio плюс членовете на Black Sabbath Tony Iommi и Geezer Butler, както и барабанистът Vinny Appice идват като хедлайнери на станалия ежегоден фестивал "Калиакра Рок Фест", научи Avtora.com.

Членовете на Heaven and Hell тръгват на турне, което стартира от Ванкувър на 11 март. Спирката на "Heaven and Hell Live 2007" в България ще бъде в рамките на "Калиакра Рок Фест" м/у 28-30 юни.

"Heaven and Hell ще бъдат хедлайнери на няколко големи европейски фестивала тази година, като на Балканския полуостров ще свирят само в Каварна и в Атина. В момента преговаряме с още две много популярни групи, които имат много фенове в България и ще вземат участие в "Калиакра Рок Фест". Освен това през август организираме друг фестивал в Каварна, на който ще участват главно руски рок-групи", каза за Avtora.com кметът на Каварна Цонко Цонев.
 
На турнето, което беше официално обявено в края на януари, Heaven and Hell ще изпълняват парчета от времето, когато Рони Джеймс Дио е бил в Black Sabbath, както и няколко нови песни.

Междувременно рок-иконите подготвят и нова антология, озаглавена "Black Sabbath& The Dio Years", която се очаква да излезе на 3 април.

Сподели.