Хавиер Бардем и Пенелопе Крус в ново горещо заглавие на "Киномания"

Pinterest LinkedIn +

Испанската звездна двойка Хавиер Бардем и Пенелопе Крус отново е заедно и на екрана. Този път ги събира иранският режисьор Асгар Фархади в лентата "Всички знаят". Тази година филмът откри прочутия кинофестивал в Кан, а за радост на българската публика той ще бъде и сред горещите заглавия, които Киномания 2018 ще представи.

След биографичния "Да обичаш Пабло" испанското семейство се впуска в жанра на напрегнатия психологически трилър. Партнира им обаятелният испаноезичен актьор Рикардо Дарин, а в продукцията участват още Едуард Фернандес, Барбара Лени, Инма Куеста, Елвира Мингес, Рамон Бареа.

В центъра на историята е Лаура, която живее с аржентинския си съпруг в Буенос Айрес, но се връща в родното си село в Испания заедно с децата си. Поводът е сватбено тържество. Неочаквани събития по време на престоя ù там разбулват семейни тайни, провокират изненадващи реакции и изправят героите пред трудни психологически решения и тежък морален избор в една история, свързана с подозрения, пари и потомство.

Смятан за един от най-амбициозните проекти на виртуозния режисьор, който е носител на две награди "Оскар" за чуждоезичен филм (за "Раздялата" и "Търговският пътник"), както и на "Златна мечка" от фестивала в Кан, "Всички знаят" е богат на нюанси, изключително въздействащ и озарен от великолепната звездна актьорска игра. Кино от най-висока класа.

"Бардем, и особено Крус, впечатляват в ролите, специално написани за тях. Тяхната химия, но и тяхната меланхолия за това, което е могло да бъде, са осезаеми", пише в ревю за филма "Hollywood Reporter".

Единствената прожекция на "Всички знаят" в рамките на "Киномания" ще бъде на 17 ноември от 19:00 часа в зала 1 на НДК. Билетите за филма вече са в продажба на касите на НДК, както и онлайн на tickets.ndk.bg.
Сподели.