Хард-рок аукцион - в Hard Rock Cafe

Pinterest LinkedIn +

В нюйоркското Hard Rock Cafe на 6 ноември ще се състои най-мащабният в историята аукцион на предмети, свързани изключително с “тежката” музика и нейните изпълнители, съобщи Blabbermouth.net.
Сред предоставените за продажба неща има ръкописи на текстове на песни, обложки на албуми и музикални инструменти, награди, документи и т.н. Материалите са част от историята на рок легенди, като Metallica, Alice Cooper, Anthrax, Guns N' Roses, Ozzy Osbourne, Van Halen, Led Zeppelin, Judas Priest, Motley Crue, KISS и други.

Част от основните забележителности на аукциона са: картина, нарисувана за обложка на албума на Metallica от 1986 г. “Master of Puppets”; електрическа бас-китара Guild, принадлежала на Cliff Burton, от Metallica (починал при катастрофа през 1986); демо-касета на Металика “No Life 'Til Leather”, записвана в домашно студио през 1983 г.; награда MTV, връчена през 1989 г. на Guns N' Roses за най-добро хеви-метъл видео, за “Sweet Child O' Mine”; “платинена” награда на Ози Озбърн, за албума “Blizzard of Ozz” и костюм на Paul Stanley от KISS. Много от нещата на Металика са от колекцията на Jon Zazula, собственик на Megaforce Records.

На аукционът са предоставени неща и на AC/DC, Aerosmith, Cheap Trick, Joan Jett, Quiet Riot, Skid Row и Twisted Sister.
Сподели.