Ханс Зимер замества Джак Уайт като композитор на The Lone Ranger

Pinterest LinkedIn +

След като трейлърът на The Lone Ranger, излязъл по-рано през седмицата, даде основания на феновете да мислят, че Джак Уайт се е отказал от проекта, сега информацията беше официално потвърдена от Disney.

"Носителят на Оскар Ханс Зимер (Hans Zimmer), музикалният гений, който стои зад филми на Disney и Джери Брукхаймер като Pirates of the Caribbean, подписа договор за композирането на музиката към The Lone Ranger.

Джак Уайт, който трябваше да композира лентата и беше написал няколко парчета за музиката към продукцията, се отказа от проекта заради засичането на ангажименти в графика си след преместването на датата на неговата премиера за юли 2013 година
", гласи официалното изявление.


Уайт е работил върху филмова музика, включваща част от саундтрака на Quantum of Solace и Cold Mountain. Въпреки това обаче работата му върху Тhe Lone Range щеше да бъде голяма стъпка в неговото развитие. Във филма все пак ще чуем негова работа, но в много по-малък мащаб от очаквания.

От друга страна изборът на Зимер като композитор за лентата е солиден и логичен. Той работи и по последният филм на Вербински Rango, както и върху трите филма Pirates of the Caribbean. The Lone Ranger ще бъде вторият от трите филма, чиято музика Зимер ще композира през 2013 година след Man of Steel и преди Rush.

Сподели.