"Hanna-Barbera Studios Europe" става част от групата "WarnerMedia"

Pinterest LinkedIn +

"Hanna-Barbera Studios Europe" става част от групата от анимационни студия на "WarnerMedia", включваща
"Warner Bros. Animation" и "Cartoon Network Studios". 

Компанията "WarnerMedia" съживява едно от най-известните имена в анимационната история, като създава "Hanna-Barbera Studios Europe" (по-рано "Cartoon Network Studios Europe", "Great Marlborough Productions") като водещото си студио за телевизионна анимация в Европа, Близкия Изток и Африка. Новото име бе обявено от Том Асхайм, президент на Warner Bros. Global Kids, Young Adults and Classics (GKYAC). Сам Реджистър, президент на Warner Bros. Animation (WBA) и Cartoon Network Studios (CNS), и Ванеса Брукман, която ръководи детските канали на компанията в Европа, Близкия Изток и Африка, ще са начело на базираното в Лондон студио.

Том Асхайм коментира: "По-рано тази година обединихме дейностите на две от най-мощните анимационни студия в индустрията в "Warner Bros. Animation" и "Cartoon Network Studios" и сътрудничеството им вече дава много вълнуващи резултати. Сега заедно с "Hanna-Barbera Studios Europe" тези три бранда представляват едни от най-талантливите артисти, емблематични герои и творби в цялата история на анимацията, което ни прави още по-силни на все по-конкурентния глобален медиен пазар".

Оригиналното студио "Hanna-Barbera Productions" е основано през 1957 г. от Уилям Хана и Джоузеф Барбара и става първото студио със значителен успех в телевизионната анимация. Много от художествените стилове, разказвачески похвати, продуцентски техники и звукови ефекти на студиото, създадени преди повече от 60 години, се ползват и до днес. Студиото е автор на редица емблематични герои, включително Скуби-Ду, Семейство Флинтстоун, Семейство Джетсън, мечето Йоги и др.

Заедно с лидерите в индустрията WBA и CNS, Hanna-Barbera Studios Europe ще разшири глобалната стратегия за детско съдържание на WarnerMedia. Съчетавайки творческите таланти на анимационната общност във Великобритания и в региона на Европа, Близкия Изток и Африка, с експертизата и ресурсите на групата от студия, "Hanna-Barbera Studios Europe" със сигурност ще бъде уникален играч в света на анимацията. Студиото ще надгради многократно награждаваните си продукции с локално съдържание, включително „Невероятният свят на Гъмбол“, „Подвизите на безстрашния принц Айвъндоу“ и „Елиът от Земята“, като ще търси и нови продуцентски възможности. Студиото ще се съсредоточи върху разработването и продуцирането на нови оригинални продукти, съчетаващи духа на любимата библиотека от герои и придържайки се към същия висококачествен, своеобразен и класически облик, който омагьосва аудиториите на "Hanna-Barbera" в продължение на десетилетия.

В момента студиото работи върху „Невероятният свят на Гъмбол: Филмът“ – предстоящият игрален ТВ филм, базиран на хитовия сериал на Cartoon Network, който проследява веселите и злополучни приключения на Гъмбол Уотърсън и неговия най-добър приятел – златната рибка Дарвин.

Компанията "Warner Bros. Global Kids, Young Adults and Classics" (GKYAC) обединява Cartoon Network, Adult Swim, Boomerang и Turner Classic Movies (TCM), както и Cartoon Network Studios и Warner Bros. Animation. Сред емблематичните франчайзи, сериали и герои на компанията са „Шантавите рисунки“, DC's animated Super Heroes, Rick and Morty, „Крейг край реката“, класическата библиотека на Hanna-Barbera, „Том и Джери“, „Скуби-Ду"  и още много други.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.