Ханес Арх победи Пол Бонъм на финала на Red Bull Air Race 2014 в Хърватия

Pinterest LinkedIn +

Състезанието на 13 април 2014 г. в красивия залив на Ровин, Хърватия бе изключително предизвикателно за асовете от Red Bull Air Race. Трасето бе сложно и като цяло непознато за пилотите, които летят в този район за първи път, а специфичният за Адриатическо море северозападен вятър беше допълнително предизвикателство за тях.

Грешките за някои се оказаха неизбежни и препятствията от пилони, изпълнени с въздух, бяха поправяни няколко пъти, разкъсани от крилата на самолетите.

По време на пресконференцията победителят Ханес Арх (на снимката) сподели: "Не се чувствах така силен, както в Абу Даби, но се фокусирах и се получи. Усещам Хърватия близка, тук бе цялото ми семейство, както и много фенове от Австрия. Щастлив съм, че успях и не разочаровах себе си и тях".

Пол Бонъм, който остана на една стотна след Арх, не пожела да коментира второто си място, казвайки, че вече гледа към следващата спирка от шампионата: "Ще бъде забавно в Малайзия. Дори не мога да мисля за това, че съм втори. Днес трасето сякаш не бе същото като при вчерашните полети заради този внезапен вятър".


Завоювал третата позиция, японецът Йоши Муроя развълнувано разкри пред журналистите, че да успее да влезе в Топ 3 с двама световни шампиони му е отнело 20 години и много усилен труд.

Наказание от 2 секунди за прекомерно високо минаване при гейт 4 получи най-младият пилот - Пит Маклиод от Канада. Той остана четвърти, отстъпвайки с едно място назад спрямо класирането в Абу Даби.

Пилотите от Red Bull Air Race 2014 подариха много емоции и 100% адреналин на публиката, събрала се в малкото туристическо градче Ровин, което за първи път бе домакин на толкова голямо и зрелищно състезание.

Резултати Топ 4 от Финала в Ровин, Хърватия:

1. Hannes Arch (AUT) 00:59.01
2. Paul Bonhomme (GBR) 00:59.09
3. Yoshihide Muroya (JPN) 01:00.13 
4. Pete McLeod (CAN) 01:01.72

Снимки: redbullcontentpool.com


Сподели.