Хакери извършиха масови убийства в World of Warcraft

Google+ Pinterest LinkedIn +

Виртуален геноцид бе проведен в по-големите градове на World of Warcraft, след като група хакери осъществиха непредизвестена атака чрез "kill hack".

Самите извършители поеха отговорността за акцията, обяснявайки, че не са причинили каквито и да било перманентни щети.

"Някои хора се изкефиха и превърнаха това в нова тема за разговор и забавни клипчета за гледане, а на други не им хареса. Последните би трябвало да потърсят вината в Blizzard за това, че не успяха да оправят нещата по-бързо (четири часа без противодействие си е тъжно).

Не е като да сме добавили по 20 000 000 злато в инвентара на всеки, сривайки икономиката (в играта), но вижте големите китайски компании, търгуващи със злато, които го правят всеки ден. Сега се запитайте кой действително прецаква играта. Не сме ние", пишат хакерите.

Същевременно мениджърът на връзките с общността на Blizzard, Nethaera, публикува следното съобщение във форума на Battle.net.

"По-рано днес определени реалми станаха жертва на in-game атака, причинила смъртта на игрални и неигрални персонажи в някои от големите градове. Пробивът в сигурността вече е овладян и не би трябвало да се повтори отново. Можете да продължите необезпокоявано с играта и приключенията си в големите градове и навсякъде другаде в Азерот.

Както при всеки друг подобен случай, ние приемаме това деструктивно действие много сериозно и ще проведем разследване".

Сподели.